Întrevedere Negrescu-secretarul italian pentru afaceri europene; sprijinul Italiei pentru accederea României la Schengen, reiterat

Ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, a avut marți consultări cu secretarul de stat italian pentru afaceri europene, Sandro Gozi, aflat într-o vizită de lucru la București, context în care demnitarul italian a reiterat sprijinul țării sale pentru atingerea obiectivului de aderare a României la Spațiul Schengen.

ff78150a-91de-440f-a5db-a493163cef86

Potrivit unui comunicat al MAE, cei doi oficiali au salutat nivelul excelent al relației dintre România și Italia și au exprimat dorința de consolidare a cooperării în plan european și de coordonare a pozițiilor, în special pe temele în privința cărora cele două țări împărtășesc viziuni similare.

“Ministrul delegat a prezentat stadiul pregătirilor pentru preluarea de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, în prima jumătate a anului 2019, subliniind interesul părții române față de experiența Italiei în gestionarea mandatelor anterioare. Au fost abordate principalele dosare aflate în dezbatere la nivel european, cu accent pe viitorul buget al Uniunii, securitatea internă, respectiv procesul Brexit”, precizează sursa citată.

Totodată, cei doi oficiali au avut un schimb de opinii privind măsurile preconizate în plan european în vederea consolidării zonei euro și a Uniunii Economice și Monetare, respectiv a importanței menținerii relevanței Politicii de Coeziune și a Politicii Agricole Comune în cadrul viitorului cadru financiar multianual.

“În contextul discuției, demnitarul italian a reiterat sprijinul țării sale pentru atingerea obiectivului de aderare a României la Spațiul Schengen”, se arată în comunicat.

Ministrul delegat pentru afaceri europene a declarat că “realizarea unui dialog aprofundat cu Italia pe dosarele de interes comun poate contribui nu numai la o Președinție de succes a țării noastre, ci și la întărirea vocii României în calitate de promotor al valorilor și principiilor europene”.

“Am reiterat totodată dorința țării noastre de a finaliza procesul de integrare în Spațiul Schengen, precum și de a menține deschise perspectivele de integrare în zona euro”, a mai declarat Victor Negrescu.

AGERPRES/ (AS — autor: Daniel Florea, editor: Antonia Niță, editor online: Ada Vîlceanu)

AGERPRES | SURSA 
https://www.agerpres.ro/politica/2017/10/24/intrevedere-negrescu-secretarul-italian-pentru-afaceri-europene-sprijinul-italiei-pentru-accederea-romaniei-la-schengen-reiterat-21-03-52

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *