Inventia care poate schimba masinile viitorului

Masinile au numeroase elemente foarte importante care conteaza mult pentru confortul celor care le conduc sau calatoresc cu ele. O noua inventie a specialistilor in domeniu promite sa schimbe o piesa de baza a automobilelor.

Suspensia este esentiala pentru o masina, ea ramanand insa neschimbata mult timp. Acum, expertii vin cu o noua idee ce promite sa schimbe destul de mult felul in care calatorim, transmite Fox News. De aceasta vor beneficia masinile produse sub marca Audi.

Materialul noului amortizor e unul compozit, cu o greutate foarte mica. Productia lui va incepe in toamna anului curent. Polimerul din fibra de sticla (denumit si GFRP) va avea o greutate cu 40% mai mica decat cea a otelului, materialul folosit in prezent in domeniul constructiilor de masini. O asemenea calitate se va reflecta inclusiv in privinta consumului.

Specialistii de la Audi sunt de parere ca amortizorul din noua generatie este la fel de rezistent ca cel clasic, el imbunatatind si confortul resimtit de cei aflati in masina la impactul ei cu denivelarile drumului.

Noul amortizor are un diametru mai mare, dar dispune de mai putine spirale in comparatie cu cel din prezent.

El este impregnat cu o rasina de tip epoxi, intregul ansamblu absorbind eficient socurile. In plus, materialul folosit nu se degradeaza si rezista in fata diferitelor substante chimice utilizate la curatarea masinior.

Cei de la Audi sustin ca inclusiv procesul de fabricatie este unul mai putin costisitor pentru noua inventie.

Sursa 
http://www.ziare.com/auto/masini/inventia-care-poate-schimba-masinile-viitorului-1309641

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *