Iohannis a promulgat legea cu noile amenzi pentru munca nedeclarata – cand poate ajunge angajatorul la inchisoare

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care stabileste noi amenzi pentru munca nedeclarata.

Angajatorii pot fi astfel amendati cu 20.000 lei daca primesc la munca persoane fara incheierea unui contract individual de munca. Daca angajatorii continua activitatea dupa amenda risca inchisoarea pana la doi ani.

Senatul nu a aprobat noile amenzi, dar Camera Deputatilor, for decizional, a adoptat legea la mijlocul lunii martie, dar cu conditia limitatii cuantumului total al amenzilor la un plafon de 200.000 de lei. Proiectul a primit 177 de voturi “pentru”, 71 “impotriva” si 6 abtineri.

Conform proiectului de lege adoptat de Camera Deputatilor, “munca nedeclarata” reprezinta: “primirea la munca a unei persoane fara incheierea contractului individual de munca in forma scrisa, cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii; primirea la munca a unei persoane fara transmiterea elementelor contractului individual de munca in registrul general de evidenta a salariatilor cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii”.

Locul de munca reprezinta locul in care salariatul isi desfasoara activitatea, situat in perimetrul asigurat de angajator, persoana fizica sau juridica, la sediul principal sau la sucursale, reprezentante, agentii sau puncte de lucru care apartin acestuia, potrivit sursei citate.

A.G.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *