Iohannis: „România nu are informații că Republica Moldova ar fi ameninţată din punct de vedere militar”

Iohannis: „România nu are informații că Republica Moldova ar fi ameninţată din punct de vedere militar”

În contextul războiului din Ucraina, România nu deține informații concrete potrivit cărora Republica Moldova ar fi ameninţată în mod concret din punct de vedere militar sau că ar fi luată drept ţintă de către cineva.

Despre acest lucru a fost declarat Președintele României, Klaus Iohannis, miercuri, într-o conferință de presă, în urma discuțiilor purtate la București cu președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.

„Desigur, au existat provocări în Transnistria, care, totuși, nu au avut consecințe concrete”, a adăugat el.

”Sigur au existat provocări în Transnistria, fără ca acest lucru să fi avut urmări concrete”, a adăugat el.

Răspunzînd la întrebarea privind posibila aderare a Moldovei la UE și NATO, Iohannis a reamintit că ”Moldova s-a declarat stat neutru”.

”În ce priveşte NATO, nu cred că în momentul actual pot exista iniţiative deosebite în ce priveşte apropierea Moldovei de NATO. Sigur, există proiecte comune, dar Moldova rămâne un stat neutru”, a spus el.

Totodată, Iohannis a subliniat că România sprijină integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

”Sperăm că Republica Moldova, într-o perspectivă de timp rezonabilă, va deveni parte a UE”, a adăugat președintele României.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/in-lume/iohannis-romania-nu-are-informatii-ca-republica-moldova-ar-fi-amenintata-din-punct-de-vedere-militar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *