Iresponsabilitate în spital. Copil consultat la trei zile după ce a făcut o reacție alergică

Ştim deja şi tocmai am văzut din nou: despre problemele din sistemul de sănătate se poate vorbi neîntrerupt. Şi în nenumărate feluri. Acum, vorbim şi despre o anchetă declanşată la Spitalul de Urgenţă Slatina, după ce rudele unui copil de 2 ani cu cetăţenie britanică s-au plâns de ignoranţa cadrelor medicale. Oamenii susţin că băieţelul a făcut o reacţie alergică din cauza unui leucoplast şi a fost lăsat netratat mai multe zile. Iar reprezentanţii spitalului recunosc: micul pacient a fost consultat de un dermatolog abia la 3 zile după ce mama a alertat asistenetele.

Băieţelul de 2 ani a venit din Anglia, în vacanţă la rudele din Slatina ale tatălui său. A venit cu mama şi fratele mai mic. Cei doi copii au făcut pneumonie, iar pe 27 august au fost internaţi în spital.

Medicii le-au administrat antibiotic injectabil. Iar băiatul cel mare a făcut o reacţie alergică la leucoplastul care susţinea branula. Vineri, a început să se simtă din ce în ce mai rău.

Atunci, mama a alertat pesonalul medical. Asistentele ar fi venit abia după 12 ore şi i-ar fi spus că trebuie să aştepte câteva zile până să îl vadă un dermatolog. Adică până în această dimineaţă.

I-am spus să-i pună şi lui ceva la mânuţă pentru că este foarte rău. Şi a zis că să vină doamna doctor . Şi până a venit doamna doctor…a venit foarte târziu. Adevărul este că abia seara şi eu i-am spus dimineaţa să-i dea şi lui ceva”, spune mama.

Medicul care era de gardă susţine, însă, că i-a dat primele îngrijiri.

„S-a scos branula, s-a lăsat liberă zona respectivă, s-a pus violet de genţiană, nişte soluţie care usucă …aşa.. şi un ..ceva pe bază de cicatrizin”, spune Daniela Safta, şef Secţia Pediatrie, Spitalul de Urgenţă Slatina.

Dar un specialist l-a consultat abia astăzi, la trei zile de când părinţii au sesizat problema. Conducerea spitalului face acum verificări.

„Considerăm că este un incident care se întâmplă, apare şi faptul că s-a petrecut în momentul ăsta la un copil chiar este regretabil şi ne pare rău”, spune Cătălin Pătru, director medical Spitalul de Urgenţă Slatina .

Familia nu vrea să depună plângere, dar a vorbit despre situaţie pe reţelele de socializare. Întâmplarea a stârnit sute critici şi a mai făcut şi alţi părinţi copii internaţi în acest spital să vorbească despre nemulţumirile lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *