Irina Vlah: „Reținerea lui Stoianoglo este un spectacol. Se încearcă intimidarea sa”

Irina Vlah: „Reținerea lui Stoianoglo este un spectacol. Se încearcă intimidarea sa”

„Sîntem îngrijorați de spectacolul regizat, prin care conducerea politică a țării încearcă să simuleze respectarea legii”. Astfel comentează reținerea lui Alexandr Stoianoglo, Procurorul General suspendat, Irina Vlah, bașcanul Găgăuziei, transmite Noi.md cu referire la n4.md.

Într-o adresare făcută conducerii țării, Vlah spune că aceste acțiuni constituie presiuni directe asupra lui Alexandru Stoianoglo pentru a-l determina să tacă.

(Irina Vlah, bașcanul UTA Găgăuzia)

sînt sigură că Stoianoglo nu are intenția să fugă din țară și să se ascundă de anchetă. Dimpotrivă, sînt sigură că dînsul este gata să își demonstreze nevinovația. Dar se întreprind măsuri pentru a-i îngrădi dreptul la o justiție corectă.

Mai mult, continuă Irina Vlah, acesta este un pas în urmă făcut de guvernarea actuală, care, spune ea, denaturează definiția statului de drept.

(Irina Vlah, bașcanul UTA Găgăuzia)

Acțiunile în raport cu Stoianoglo nu sînt un pas spre construcția statului de drept – sînt o sută de pași înapoi. Așteptăm revenirea la respectarea drepturilor si libertăților tuturor cetățenilor Republicii Moldova, inclusiv ale lui Stoianoglo”.

Amintim, mascații de la Serviciul de Informații și Securitate au descins cu percheziții la Procuratura Generală pe cinci octombrie, seara, în timp ce Stoianoglo planifica o conferință de presă. Tot atunci, Procurorul General a fost suspendat din funcție și reținut pentru 72 de ore.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/societate/irina-vlah-retinerea-lui-stoianoglo-este-un-spectacol-se-incearca-intimidarea-sa

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *