ISU Caraș-Severin: Pompierii intervin pentru stingerea unui incendiu izbucnit în Parcul Național Domogled

Pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Semenic” al județului Caraș-Severin intervin duminică pentru stingerea unui incendiu izbucnit în Parcul Național Domogled, care se manifestă pe o suprafață de aproximativ 15 hectare.

7feb55fc-a253-4d41-b27b-ecfcde4bcbd9

“16 pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘Semenic’ al județului Caraș-Severin intervin alături de mai mulți reprezentanți ai Ocolului Silvic Băile Herculane pentru stingerea unui incendiu de litieră izbucnit în Parcul Național Domogled — zona Valea Cernei, unitatea parcelară 5 aparținând Ocolului Silvic Băile Herculane”, se precizează înt-un comunicat al ISU Caraș-Severin transmis duminică AGERPRES.

Potrivit sursei citate, incendiul se manifestă într-o zonă greu accesibilă, foarte abruptă, nefiind posibilă intervenția cu ajutorul autospecialelor, pompierii militari și reprezentanții Ocolului Silvic parcurgând mai mulți kilometri pe jos până la locul incendiului și acționând cu mijloace de primă intervenție.

“La solicitarea inspectoratului nostru, a venit în sprijin și un elicopter SMURD de la Arad cu ajutorul căruia reprezentanți ai inspectoratului nostru și ai Ocolului Silvic Băile Herculane au executat o misiune de recunoaștere aeriană, pentru a efectua o primă estimare a suprafeței afectate de incendiu. Se pare că ar fi vorba de aproximativ 15 ha”, menționează ISU Caraș-Severin.

AGERPRES/(AS — autor: Mihai Stoica, editor: Claudia Stănescu, editor online: Anda Badea)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/mediu/2017/10/22/isu-caras-severin-pompierii-intervin-pentru-stingerea-unui-incendiu-izbucnit-in-parcul-national-domogled-17-31-57

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *