It’s all about sharing – eGO, servicul de car sharing pentru clienții BCR

Diferențele dintre noile forme de transport decurg în principal din modul în care acestea pot fi accesate, din durata călătoriei și din opțiunile de tarifare. Car sharing-ul este în acest moment cel mai avansat sistem de transport urban alternativ. Presupune folosirea unei aplicații pentru identificarea celei mai apropiate mașini disponibile, pornirea acesteia pe baza acestei aplicații sau a altui sistem de acces și folosirea autovehicului pe termen limitat, fără alte obligații. Ai toate avantajele unei mașini de ultimă oră, fără să ai grija asigurărilor, a reviziilor sau a costurilor de întreținere. Taxarea se face la minut, iar zonele de ridicare și de lăsare a mașinilor pot varia. De exemplu, BCR eGO recomandă parcarea mașinii la finalul cursei într-o zonă predefinită, în centrul sau în nordul Bucureștiului.

În BCR, suntem deja cu un pas în față când vine vorba de produse și servicii, iar anul 2018 nu mai este doar despre banking. Este despre soluții pentru o viață mai bună. Ca bancă ancorată puternic în realitățile cotidiene, am decis să ne implicăm și în mobilitatea clienților noștri și să oferim, în premieră, un altfel de model de servicii, unul eficient și, mai ales, prietenos cu mediul. BCR eGO schimbă perspectiva și transmite angajamentul nostru de a inova și în alte domenii. BCR eGO este cea mai nouă platformă din ecosistemul nostru digital, prin care punem la dispoziție servicii și produse digitale moderne consumatorilor din România”, spun reprezentanții BCR.

Deși BCR eGO nu este primul serviciu de car sharind din România, este însă primul oferit de o bancă în parteneriat cu un furnizor extern, Mojito Software cu mașini full electric de ultimă generație.

Pentru anul în curs, ne propunem să încurajăm cât mai mulți actuali și viitori clienți BCR să folosească flota de automobile electrice și să contribuim la un oraș mai liber și mai puțin poluat”, au mai spus reprezentanții BCR.

Potrivit acestora, automobilul electric nu mai este o utopie și nici măcar un moft, ci o soluție reală, performantă și perfect potrivită orașelor poluate precum Bucureștiul. Iar automobilele electrice şi serviciile de car sharing sunt combinaţia perfectă pentru a reduce poluarea şi aglomeraţia din marile oraşe.

Flota BCR eGO este compusă din automobile electrice BMW i3, care pot transporta până la 4 persoane, bateria de înaltă tensiune poate fi încărcată la o staţie publică în doar 40 de minute la 80% din capacitate și oferă o autonomie medie de 200 de kilometri în condiţii normale de utilizare. Modelul electric din flota este îndeajuns de rapid și de puternic datorită celor 170 de cai putere dezvoltați.

Profilul utilizatorului eGO

Media de vârstă a utilizatorilor BCR eGO de 31 de ani, iar proporția este 80% bărbați și 20% femei. Sunt oameni care au permis de conducere și care adoptă soluția de car-sharing fie din curiozitate – vor să experimenteze în condiții de trafic real cum se conduce o mașină electrică, fie pentru că au nevoie să facă mai multe drumuri într-o zi, iar soluția de car-sharing li se potrivește mai bine decât transportul în regim de taxi, din punct de vedere al costurilor și al mobilității. Durata medie a unei sesiuni de car-sharing cu automobilele eGO de aproximativ 2 ore.

Care sunt provocările în dezvoltarea acestei afaceri ?

Am fi tentați să afirmăm că lipsa infrastructurii este o primă problemă în acest business. Însă adevărul este că, în București, în acest moment, există suficiente stații de alimentare pentru parcul de mașini electrice existent. Nu toate sunt însă stații de încărcare rapidă (fastcharge), iar asta ne îngreunează uneori activitatea și ne obligă să încărcăm flota noaptea. Stațiile sunt montate integral de furnizori privați și companii co-interesate, iar accesul la ele este, în general, gratuit. Provocări intervin și atunci când locul de parcare aferent stației este blocat de autoturisme “convenționale” sau când ai surpriza să găsești o priză defectă, iar ea să nu fie semnalizată în aplicațiile de specialitate”, au mai spus reprezentanții BCR eGO.

Comentarii

comentarii

Citeste in continuare mai multe noutati de la: Green Report

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *