Jaguar promite cea mai eficienta masina pe care a produs-o vreodata (Video)

In 2015 va fi lansat modelul Jaguar XE, masina urmand a face concurenta modelului rival BMW Seria 3. Producatorul britanic promite insa o eficienta maxima pentru acest automobil.

Jaguar XE va fi prezentat in aceasta toamna. Masina are ca trasatura distinctiva elementele predominante din aluminiu ale caroseriei, scrie digitaltrends.com. Acest material este preferat de compania auto pentru ca e foarte usor si rezistent, mai multe generatii de masini construite de ea incluzand aluminiul in structura lor.

In aceasta situatie au fost modelul sedan XJ, precum si F-Type. Sasiul noii masini XE va avea in compozitie aluminiu in proportie de 75%. Datorita pretului scazut, acest automobil poate deveni cel mai bine vandut Jaguar din toate timpurile. Tipul de aluminiu utilizat este unul foarte rezistent, denumit RC 5754.

El e compus dintr-un aliaj special care include material reciclat. De altfel, compania Jaguar are intentia de a folosi in procesul de productie un procent de 75% material reciclat, pana in anul 2020. In plus, el urmeaza sa aiba ca avantaj major si economisirea combustibilului.

La o asemenea performanta vor contribui motorul Ingenium si sasiul din aluminiu. Astfel, Jaguar XE model 2016 urmeaza sa fie unul dintre cele mai eficiente masini sedan de lux existente pe piata auto.

Sursa 
http://www.ziare.com/auto/masini/jaguar-promite-cea-mai-eficienta-masina-pe-care-a-produs-o-vreodata-video-1313934

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *