Japonia: Apropierea taifunului Lan amenință alegerile generale de duminică

Apropierea taifunului Lan de Japonia amenință alegerile de duminică din această țară, astfel încât agenția meteo națională i-a sfătuit pe alegători să voteze anticipat, în condițiile în care unele insule au devansat deja scrutinul pentru sâmbătă, relatează vineri EFE.

c9146375-c5aa-4b1f-8124-674ebbcf9759

Cel de-al 20-lea taifun al sezonului din Pacific, catalogat drept “puternic” de Agenția Meteorologică a Japoniei (JMA), avansează cu 15 km/h în direcția nord spre insulele sudice ale arhipelagului nipon, unde ar putea ajunge chiar în ziua alegerilor.

JMA a făcut o recomandare mai puțin obișnuită cerându-le cetățenilor să voteze anticipat, de teama “unor vânturi puternice, ploi și valuri ce pot provoca dezastre” care îi pot pune în pericol pe cei care vin să voteze duminică.

Taifunul care la ora locală 15:50 (6:50 GMT) se afla în Marea Filipinelor la 180 km sud-vest de Naha, capitala insulei sudice Okinawa, este însoțit de vânturi de până la 144 de km/h și va aduce duminică ploi abundente în marea parte a țării.

În fața acestei situații, mai multe insule mici și izolate din sud, precum cele care depind de biroul electoral Kochi din Shikoku au devansat votul pentru sâmbătă, potrivit ziarului local Sankei.

După trecerea sa prin arhipelagul de sud, taifunul Lan își va continua traiectoria spre nord-est și va afecta între duminică și marți insulele Kyushu, Shikoku și cea principală Honshu, unde se află Tokyo, potrivit calculelor JMA.

AGERPRES/(AS-autor: Mihaela Nicolaescu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Anda Badea)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/mediu/2017/10/20/japonia-apropierea-taifunului-lan-ameninta-alegerile-generale-de-duminica-16-45-19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *