Jertfa unui preot italian: A murit la scurt timp dupa ce i-a dat aparatul de respirat unui pacient mai tanar

Giuseppe Berardelli, un preot italian de 72 de ani din Casnigo (Bergamo), a murit din cauza coronavirusului, dupa ce a refuzat sa foloseasca aparatul de ventilare a plamanilor pe care i-l cumparase comunitatea parohiala.

Prelatul a preferat ca aparatul sa fie oferit unei alte persoane bolnave, mai tinere, pe care nici macar nu o cunostea.

James Martin, editor al revistei America si consultant al Dicasterului pentru comunicare din Vatican, a facut anuntul pe retelele sociale citand site-ul italian Araberara.

Alaturi de anunt, Martin a pus si un citat din Biblie, Evanghelia dupa Ioan, despre dragoste: “Nu este mai mare dragoste decat sa-si dea cineva viata pentru prietenii sai.”

“Este un Mucenic al Caritatii, un sfant precum Sfantul Maximilian Kolbe, care la Auschwitz s-a oferit voluntar pentru a lua locul unui om condamnat cu o familie si a fost ucis.

Don Giuseppe Berardelli, patronul celor care sufera de coronavirus si al tuturor celor care ii ingrijesc, roaga-te pentru noi!,” scrie James Martin.

Parintele Giuseppe Berardelli a murit la spitalul din Lovere, Bergamo – unul dintre cele mai afectate orase din Italia, anunta BBC.

Cel putin 50 de preoti au fost ucisi de coronavirus in Italia, tara cea mai grav afectata din lume, cu 6.077 de decese pana acum.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste continuarea acestui articol… .

Sursa/Ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *