Kaufland: Soluția pentru a avea mai multe produse românești la raft este asocierea producătorilor

O condiție pentru a găsi la raft produse locale, este nevoie ca supermarketurile să aibă o predicitibilitate a producției din partea fermierilor, precum și o garanție a calității produselor, a declarat Valer Hancaș, Manager Corporate Affairs și comunicare Kaufland România,  la conferința Green Report “Eat Smart. Buy Local”.

Soluția pentru a avea aceste două cerințe este asocierea producătorilor în cooperative, crede reprezentantul Kaufland.

“Istoria recentă ne demonstrează că unde există asociere, există și reușită”, a spus Hancaș.

El a dat ca exemplu programul “Țara mea”, derulat de retailer, care la debut aduna 30 de producători, iar în prezent, după trei ani, numărul acestora a crescut la 500.

“Cifra de afaceri în primul an a fost de un milion de euro, iar acum este de peste un milion de euro pe lună”, a adăugat Hancaș.

Un alt program care susține producătorii mici și mijlocii este “Raftul românesc”, unde ponderea cărnii de porc din surse locale a depășit importurile. La nivel național 60% din carnea de porc este importată și 40% provine din surse locale.

“Prin acest program am reușit să inversăm ponderea cărnii de porc importată și să oferim 60% carne românească și 40% carne importată”, a spus Hancaș.

În ceea ce privește prezența cărnii de porc românească, preferata româniilor, aceasta nu poate fi asigurată 100% din ferme de la noi din țară întrucât consmul depășește oferta.

“Nu cred că se poate să avem carne de porc 100% românească, dacă luăm în considerare că nouă, nouă românilor ne place ceafa și, din păcate, porcul are o cantitate limitată de ceafă. Aceste cantități trebuie suplimentate, dar focusul este pe producția românească. În afară de cele menționate, producătorul român are nevoie și de susținere și consultanță”.

Comentarii

comentarii

Citeste in continuare mai multe noutati de la: Green Report

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *