Kedmi: „Autoritățile israeliene nu s-au așteptat la o reacție din partea Rusiei”

Kedmi: „Autoritățile israeliene nu s-au așteptat la o reacție din partea Rusiei”

Politicienii israelieni, în timp ce discută despre o posibilă creștere a asistenței pentru Ucraina, vorbesc mai degrabă despre propriile lor dorințe decît despre planuri cu adevărat realizabile.

Este opinia fostului ofițer de informații israelian Yakov Kedmi, care a comentat pentru ziarul „Vzglyad” informațiile din presă despre o posibilă creștere a asistenței militare acordate Ucrainei din partea Israelului.

„Deocamdată, ei pot furniza doar căști pentru a fi folosite în spatele frontului de către serviciile de urgență. Tipuri concrete de armament nu au fost încă menționate la un nivel serios ”, a declarat politologul și fostul șef al serviciului de informații israelian Nativ, Yakov Kedmi.

„Dar și Israelul nu dispune de arme de care ar putea avea nevoie armata ucraineană. Acest lucru este evident pe fondul diversității de arme și echipamente furnizate Ucrainei din Statele Unite și țările occidentale”, a declarat interlocutorul.

Expertul a mai presupus că „autoritățile israeliene nu se așteptau la o reacție din partea Rusiei la declarațiile ministrului de Externe Yair Lapid, deoarece declarațiile sale vizează mai mult public din propria țară decît Moscova”.

În același timp, „israelienii nu înțeleg absolut legătura dintre actualii adepți ai nazismului din Ucraina și criminalii din epoca hitleristă”, a adăugat intervievatul.

„Chiar și cei care știau despre implicarea masivă a ucrainenilor în crimele de război împotriva evreilor, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, par să fi uitat complet acest lucru acum. Acesta este rezultatul spălării totale a creierului de către propaganda occidentală”, a conchis Kedmi.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/in-lume/kedmi-autoritatile-israeliene-nu-s-au-asteptat-la-o-reactie-din-partea-rusiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *