Kenya înlocuieşte personalităţile de pe moneda naţională cu portrete de animale

Kenya a anunţat ca va avea o emisiune monetară nouă şi va renunța la imaginile președinților de pe de monede pe care le va înlocui cu  imagini despre faimoasa faună sălbatică din țară, inclusiv leii, elefanții, girafele și rinocerii.

Monedele anterioare au purtat imaginile celor trei ex-conducători ai Kenyei: Jomo Kenyatta, Daniel arap Moi și Mwai Kibaki. Mulți kenyeni au văzut acest lucru ca o încercare a liderilor lor de a se promova și de a personaliza statul.

Președintele Uhuru Kenyatta, fiul primului lider al Kenyei, Jomo Kenyatta, a declarat că noile monede au fost o “mare schimbare” și au arătat că “națiunea noastră a parcurs un drum lung”.

Toți cei trei predecesori ai țării au avut fotografiile imprimate pe valută în timpul dominației lor.

Kenya interzice pungile din plastic și impune pedepse cu închisoarea pentru cei care încalcă legea

Dl Kibaki, care a câștigat alegeri în 2002,punând capăt mandatului de 24 de ani al lui Moi, a promis că nu-și va imprima imaginea pe bani.

Presiunea puternică din partea publicului a condus la o nouă constituție adoptată în 2010 pentru consolidarea democrației și a drepturilor omului. Acesta afirmă că moneda “nu trebuie să poarte portretul oricărei persoane”.

Banca centrală a îndeplinit această cerință în cazul monedelor și este probabil să facă același lucru atunci când va imprima noi bancnote.

Banca a spus că alegerea animalelor dă “expresie fizică unei Kenya nou-renăscută și prosperă” și arată respectul pentru mediu.

 

Comentarii

comentarii

Citeste in continuare mai multe noutati de la: Green Report

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *