Khamenei îl atacă pe Trump și avertizează că Iranul ‘va rupe în bucăți acordul’ dacă SUA se vor retrage

Ghidul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a lansat miercuri un atac împotriva președintelui american Donald Trump în urma tentativelor acestuia de a retrage SUA din acordul internațional privitor la programul nuclear iranian, transmit DPA, AFP și Reuters.

cf1f003e-06a0-4383-ab31-c730a3a770e5

‘Ar fi o pierdere de vreme să reacționăm la prostiile spuse de vulgarul președinte al SUA’, a declarat ayatollahul Khamenei, citat de agenția ISNA, într-un discurs rostit în fața studenților la Teheran.

Statele Unite ‘sunt furioase pentru că astăzi Republica islamică Iran le-a încurcat planurile în Liban, în Siria și în Irak’, a mai spus Khamenei. ‘Toată lumea să fie liniștită: și de această dată, națiunea iraniană va lovi America și o va învinge’, a adăugat el.

‘Președintele Statelor Unite își etalează prostia, dar aceasta nu trebuie să ne deturneze atenția de la tulburările pe care le provoacă America’, a mai declarat liderul suprem.

Vineri, președintele Trump a lansat un atac verbal virulent împotriva Iranului și a cerut Congresului să impună noi sancțiuni, amenințând să retragă SUA din acordul semnat în iulie 2015 de Teheran și marile puteri.

În discursul de miercuri, Ali Khamenei a dat asigurări că Iranul va continua să-și respecte angajamentele, dar a avertizat că ‘va rupe în bucăți’ acordul dacă SUA se vor retrage.

Pe de altă parte, ayatollahul a primit favorabil frontul unit al europenilor pentru menținerea acordului după intervenția lui Trump, dar le-a cerut acestora să nu se alinieze Washingtonului.

Europenii ‘trebuie să se abțină să se amestece în problemele noastre de apărare’, a avertizat ayatollahul

‘Întrebați de ce Iranul are rachete, foarte bine. Dar voi de ce aveți rachete? Și de ce aveți arme nucleare?’, a lansat Khamenei. ‘Nu vom accepta ca europenii să se alăture manevrelor de intimidare ale Statelor Unite’, a mai spus ghidul suprem iranian.

AGERPRES/(AS — autor: Irina Cristea, editor: Sorin Popescu, editor online: Anda Badea)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/externe/2017/10/18/khamenei-il-ataca-pe-trump-si-avertizeaza-ca-iranul-va-rupe-in-bucati-acordul-daca-sua-se-vor-retrage-16-32-56

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *