Kovesi a prezentat în CSM un bilețel ‘pierdut’ de IJ pe care ar fi trecute anumite numere de dosar

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a prezentat vineri, în cadrul Secției pentru procurori a CSM, un bilețel despre care susține că ar fi fost “pierdut” de inspectorii Inspecției Judiciare și pe care ar fi trecute mai multe numere de dosare.

fac2e783-f803-4bb1-aff0-48337b4207ae

“În timpul controlului, am sesizat anumite lucruri, poate am să le las pentru sesiunea care nu o să fie cu public, pentru a putea spune mai multe. Senzația noastră și care s-a confirmat ulterior (…) a fost că au fost verificate anumite dosare, au fost verificate anumite activități pe care procurorii le fac, s-au citit anumite acte din anumite dosare (…) de către o parte a echipei de control. Am aici un bilețel din cele multe pierdute de Inspecția Judiciară. Acesta este pierdut, în sensul că a fost pus în niște documente pe care probabil l-au rătăcit. Se poate observa cu ochiul liber că au fost trecute numere de dosare (…), după care unul dintre inspectorii judiciari personal completează din registru unde este acel dosar și ce s-a întâmplat cu el”, a susținut Laura Codruța Kovesi.

Înainte de a face referire la respectivul bilețel, Kovesi a precizat că, în ceea ce privește Secția de combatere a infracțiunilor asimilate, verificarea managerială s-ar fi transformat într-un control tematic.

“În procesul verbal încheiat în prima s-a stabilit că, potrivit ordinului inspectorului șef, se verifică modificările, ștersăturile, corecturile care apar în aceste înregistrări. În ceea ce privește Secția de combatere a infracțiunilor asimilate, acest control managerial s-a transformat într-un control tematic, în sensul că au fost verificate toate înregistrările (…) din 2004 la zi. Deci, au fost luate toate înregistrările din 2004, răsfoite pagină cu pagină, la anumite pagini inspectorii și-au făcut mai multe mențiuni ceea ce ne duce cu gândul la faptul că în acest control s-au făcut și alte chestiuni exterioare acestui control”, a spus Kovesi.

AGERPRES/(AS — autor: Mihai Stoica, editor: Mihai Simionescu, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa Agerpres | Justitie
https://www.agerpres.ro/justitie/2017/10/13/kovesi-a-prezentat-in-csm-un-biletel-pierdut-de-ij-pe-care-ar-fi-trecute-anumite-numere-de-dosar-11-27-36

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *