Lămpi, scaune, biciclete, veselă și alte obiecte “Made in CZ/Found in RO”- de joi, la TNB

Expoziția “Made in CZ/Found in RO”, pentru care organizatorul principal, Centrul Ceh, a colectat peste 120 de obiecte reprezentative pentru tradiția designului cehoslovac, se va deschide joi, de la ora 17,00, în rotonda din foaierul Sălii Mici a Teatrului Național București.

ebab70c9-76e4-432f-87a9-d3a49fe140fa

Sursa foto: Centrul Ceh (Czech Centre Bucharest) / Made in CZ / Found in RO / Facebook.com

Potrivit unui comunicat al Centrului Ceh transmis marți AGERPRES, obiectele expuse sunt variate, atât din punct de vedere al perioadei în care au fost produse, cât și al designului sau rolului acestora într-o gospodărie.

“Ce veți putea vedea în cadrul expoziției? Vă vom oferi doar câteva exemple, iar pe restul le veți descoperi și admira la fața locului. Veioza electrică de masă Elektrosvit a fost produsă în anul 1970 în fabrica Svatoborice. Istoria companiei a început în comuna Svatoborice în 1906, când a fost construită o fabrică pentru producția de mici produse metalice. Apoi, în 1910, producția a început să se concentreze asupra sobelor pe gaz lampant și, mai presus de toate, a lămpilor pe gaz și kerosen, pe care compania a început treptat să le exporte aproape în întreaga lume. La expoziție puteți vedea o lampă de bachelită pentru suprafețe plane cu așa-numitul gât de gâscă din metal. În prezent, de exemplu, compania a reconstruit sistemele complete de iluminat ale fabricii chimice românești Azomureș”, se precizează în comunicat.

Produse de curățenie Silicon Polish Trio 3/Polish Q6, apărute în 1983, produse de Druchema, uleiul pentru bronzat cu efect repelent, produs de fabrica Alpa — Velke Mezirici, sau lanterna electrică manuală MY DAY, proiectată în jurul anului 1960, se numără printre exponate.

Expoziția va fi deschisă până pe 15 decembrie.

AGERPRES/(AS — autor: Daniel Popescu, editor: Claudia Stănescu)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/cultura/2017/10/25/lampi-scaune-biciclete-vesela-si-alte-obiecte-made-in-cz-found-in-ro-de-joi-la-tnb-13-05-56

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *