”Lasă-i soțului mâncare înainte să pleci la spital să naști”. Un ghid pentru femeile însărcinate a declanșat revoltă

”Lasă-i soțului mâncare înainte să pleci la spital să naști”. Un ghid pentru femeile însărcinate a declanșat revoltă

Oficialii din Coreea de Sud au retras un ghid pentru femeile însărcinate, după ce a apărut un val de critici din cauza stereotipurilor sexiste învechite, scrie CNN.

Centrul de Informare privind Sarcina și Nașterea al orașului Seul a publicat ghidul pe site-ul său web pe 5 ianuarie. Acesta includea instrucțiuni pentru „pregătirea mâncărurilor instant precum orez curry, pastă de fasole neagră și supă, astfel încât soțul, căruia nu îi este familiar gătitul, să le poată folosi cu ușurință“.

Tot în ghid se nota că viitoarele mame ar trebui „să pregătească lenjerie, ciorapi, cămăși, batiste și haine pentru exterior în sertare pentru ca soțul și copiii să le poarte de la 3 la 7 zile, în perioada în care ești în spital“.

Femeile care așteaptă un copil sunt sfătuite, de asemenea, să își cumpere o bentiță „pentru a nu arăta dezordonate ținând cont că nu îți vei putea spăla părul o perioadă“. Ghidul a sugerat, de asemenea ca femeile să slăbească realizând treburi casnice, cum ar fi spălarea vaselor și curățenia.

Citiţi continuarea acestui articol
Sursa/Autor: AlephNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *