Laura Codruta Kovesi, reinvestita la sefia DNA cu acte – Ministrul Justitiei a trimis la CSM propunerea 

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a trimis propunerea privind reinvestirea Laurei Codruta Kovesi in functia de procuror sef al DNA.

Propunerea ministrului Justitiei, Raluca Pruna, de reinvestire in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie a Laurei Codruta Kovesi a fost trimisa la data de 29 februarie la CSM si inregistrata la institutia care urmeaza sa dea un aviz consultativ in acest caz, potrivit unor surse judiciare.

UPDATE: 17.20: Informatia a fost confirmata chiar de presedintele Klaus Iohannis, care a spus intr-o conferinta de presa la Palatul Cotroceni ca “a fost informat” de aceasta chestiune.

Ministrul Justitiei a facut anuntul oficial: Kovesi, in fruntea DNA pentru inca un mandat

Kovesi: Oamenii au strigat “Coruptia ucide!”. Niciun infractor nu trebuie sa se simta in siguranta!

Ministrul Justitiei vrea un nou mandat pentru Kovesi: Sa nu fim ipocriti si sa ne jucam de-a procedura (Video)

Ulterior, cererea de reinvestire a Laurei Codruta Kovesi va fi trimisa presedintelui Klaus Iohannis, care va decide daca o va numi pe aceasta in functia de procuror sef al DNA, pentru al doilea mandat. Se poate spune insa ca seful statului s-a antepronuntat pe aceasta chestiune, el declarandu-se de mai multe ori, inclusiv joi, in favoarea reinvestirii lui Kovesi.

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a declarat joi ca este dezamagit de cum au reactionat unii politicieni dupa ce a anuntat ca o va propune pentru reinvestire pe Laura Codruta Kovesi la conducerea DNA, precizand ca nu a fost incalcata nicio procedura.

“Pentru toti cei care spun ca nu am respectat procedura, ii invit sa se uite la ultimele proceduri, la cele de acum trei ani si sa imi spuna daca am incalcat procedura. Cu privire la reinvestire, exista in lege. Ca jurist si ca ministru sunt responsabila si asigur pe toata lumea ca nu se incalca nicio lege. Eu nu inteleg saa intru intr-o dezbatere politica intr-o chestiune are este foarte importanta. Sunt dezamagita de unii politiceni ca duc aceasta discutie in acesti termeni”, a declarat ministrul Justitiei, Raluca Pruna.

 

Ministrul Justitiei Raluca Pruna a anuntat saptamana trecuta, la sedinta de bilant a DNA, ca isi asuma propunerea de reinvestire a Laurei Codruta Kovesi in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Sursă: Laura Codruta Kovesi, reinvestita la sefia DNA cu acte – Ministrul Justitiei a trimis la CSM propunerea UPDATE

1 comment

Leave Comment
  1. Laurian Morea Procuror

    si eu vroiam sa particip si tuta asta de ministra a lui Mona Macovei zisa MISA mi-a taiat macaroana….PROTESTEZ ca eu nu am putut sa particip la concurs pentru sefia DNA…Halal transparenta!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *