Lavrov: „Rusia nu intenționează să pornească război în Europa”

Lavrov: „Rusia nu intenționează să pornească război în Europa”

Rusia nu intenționează să declanșeze un război în Europa, dar țările occidentale spun constant că Moscova trebuie să fie „înfrîntă”. Acest lucru a fost declarat de ministrul rus de Externe Serghei Lavrov în timpul discursului său în urma discuțiilor cu ministrul de Externe al Omanului, Badr bin Hamad Al-Busaidi.

„Dacă sînteți îngrijorat de perspectiva unui război în Europa, noi nu ne dorim absolut acest lucru, dar vă atrag atenția asupra faptului că Occidentul este cel care insistă constant că Rusia trebuie să fie învinsă în această situație. Trageți propriile concluzii”, a spus ministrul rus.

În același discurs, Lavrov l-a acuzat pe secretarul general al ONU, António Guterres, că a ratat ocazia de a ajunge la o soluționare pașnică a crizei din Ucraina. Potrivit acestuia, timp de șapte ani, ONU nu a reacționat în nici un fel la sabotajul deschis din partea regimului de la Kiev a rezoluției 2202 a Consiliului de Securitate, care a aprobat acordurile de la Minsk privind o reglementare în estul Ucrainei.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/in-lume/lavrov-rusia-nu-intentioneaza-sa-porneasca-razboi-in-europa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *