Lazăr despre sesizarea CCR pe Legile Justiției: Este una dintre ideile noastre

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat marți că Ministerul Public face o analiză a modificărilor aduse în Parlament Legilor Justiției pentru a vedea care sunt instrumentele juridice prin care va acționa, precizând că una dintre idei este sesizarea Curții Constituționale.

5187968b-b1ec-406a-b812-163d5b067e5f

Prezent marți în Parlament la ședința comisiilor juridice, Lazăr a fost întrebat de jurnaliști care este poziția sa în legătură cu modificările la Legile Justiției.

“Este o situație sensibilă, pe care noi o analizăm pentru a vedea care sunt instrumentele juridice prin care vom acționa mai departe în zilele care urmează. Noi facem chiar acum o analiză și în zilele imediat următoare o să vedeți un comunicat de presă ce am făcut noi. (…) Eu am precizat de multe ori, dacă cineva dorește să modifice Legile Justiției nu trebuie să o facă nici la o comisie specială și nici într-o procedură de urgență, fiindcă noi avem nevoie de legi în care să aibă încredere toți românii. Avem nevoie de o Justiție care să fie bine conturată, o Justiție europeană și nu una în care să nu aibă încredere. Este o analiză în curs și vom prezenta instrumentele juridice prin care se pot verifica aceste texte de lege”, a spus procurorul general.

Întrebat dacă printre instrumentele avute în vedere este și sesizarea Curții Constituționale, Lazăr a răspuns: “Este una dintre ideile noastre”.

AGERPRES/(A — autor: Eusebi Manolache, editor: Claudia Stănescu)

Sursa Agerpres | Justitie
https://www.agerpres.ro/justitie/2017/12/12/lazar-despre-sesizarea-ccr-pe-legile-justitiei-este-una-dintre-ideile-noastre-10-38-56

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *