Liliana Mincă, membru BPC ALDE: „În România secolului XXI, orice cetățean trebuie să acorde respectul cuvenit autorităților statului”

În ultimele zile, conflictul care a luat naștere din cauza unei sancțiuni aplicate corect de către Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor la un supermarket din Odorheiu Secuiesc, a luat o turnură neașteptată, iar acuzațiile unor lideri ai minorității maghiare la adresa funcționarilor statului român frizează absurdul. Consider că ieșirile publice ale oricărei persoane publice, indiferent că reprezintă un partid politic ori o autoritate publică, ar trebui să fie decente și să arate respect pentru instituțiile statului român.
Ca reprezentant al Alianței Liberalilor și Democraților – membru în cadrul Biroului Politic Central al partidului- , care dețin și funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, consider că este revoltător că preşedintele UDMR Covasna, Tamás Sándor, a afirmat că „unii de la OPC se comportă ca acum 100 de ani în America cei de la Ku Klux Klan, care fac o diferenţă între maghiari şi români, care au făcut diferenţă între albi şi negri”. Această comparație exagerată menită să destabilizeze ordinea publică, nu-și are rostul într-o Românie a secolului XXI, în care ne dorim ca orice cetățean al acestei țări să acorde respectul cuvenit autorităților statului. Este obligația fiecărui cetățean al țării noastre să cunoască limba oficială a statului român și să respecte Constituția României care prevede că: „Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii (…) incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică”.
Profit de această ocazie să fac un apel către liderii politici români și către toate instituțiile publice din Românie, pentru a media acest conflit etnic. În România, statul are ca fundament unitatea poporului român şi solidaritatea cetăţenilor săi, iar Constituția consfințește faptul că „cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *