Liviu Dragnea: Bugetul pe 2018 va fi un buget realizat pe proiecte de dezvoltare

Președintele PSD, Liviu Dragnea, susține că bugetul de stat pentru anul 2018 va fi “un buget realizat pe proiecte de dezvoltare”.

bf78590c-44aa-4bfa-9ecb-da42f2072305

El a declarat, miercuri seară, într-o emisiune la Antena 3, că proiectul este dezbătut cu fiecare ministru în parte, iar proiectele de dezvoltare trebuie să se încadreze în programul de guvernare al actualei coaliții de guvernare.

“Pentru prima dată, vrem să îl facem așa cum ne-am angajat în campania electorală, și anume un buget realizat pe proiecte de dezvoltare. Este un buget construit din două părți. O parte o reprezintă bugetul de funcționare, adică un necesar pentru funcționarea statului român, care înseamnă pensii, salarii, cheltuieli de funcționare la fiecare instituție publică, iar cealaltă componentă este cea de dezvoltare. Miniștrii sunt forțați, sunt rugați să vină cu partea de funcționare, după care se discută fiecare proiect în parte, se pune grila programului de guvernare și ceea ce trece de această grilă este finanțat”, a explicat Dragnea.

Liderul PSD este de părere că proiectul Legii bugetului de stat ar putea ajunge în Parlament până la finalul acestei luni.

“Este posibil să prezinte la Parlament până pe 31 octombrie, dar i-am spus premierului că, chiar dacă este o întârziere de câteva zile, nu-i bai. Este important să aibă timp să analizeze fiecare prevedere bugetară, pentru că bugetul de stat al României este instrumentul care pune în practică programul de guvernare, care înseamnă dezvoltare, infrastructură, care înseamnă salarii mai mari, pensii mai mari și un viitor mai bun pentru toți. Deci, o întârziere de câteva zile nu ar fi o problemă”, a afirmat Dragnea.

El a infirmat informațiile apărute în presa centrală potrivit cărora miniștrii de Finanțe și cel al Muncii, Ionuț Mișa și, respectiv, Olguța Vasilescu, ar urma să fie înlocuiți, menționând că ambii membrii ai Executivului lucrează la construcția bugetului pe anul viitor.

AGERPRES/(A—Cristian Lupașcu, editor: Florin Marin)

AGERPRES | SURSA 
https://www.agerpres.ro/politica/2017/10/25/liviu-dragnea-bugetul-pe-2018-va-fi-un-buget-realizat-pe-proiecte-de-dezvoltare-20-50-05

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *