Liviu Dragnea: Creșterea punctului de pensie nu este sub semnul întrebării

Creșterea punctului de pensie prevăzută în Programul de guvernare “nu este sub semnul întrebării” a precizat miercuri președintele PSD Liviu Dragnea la Parlament.

aaf14671-7d19-4332-8afa-6bb4f1d04edb

“Creșterea punctului de pensie, așa cum scrie în Programul de guvernare, este în vigoare. Nu este sub semnul întrebării, nu a fost niciodată și nici nu va fi, și anume cu 10% anul viitor, așa cum este în program”, a spus Dragnea.

El a spus că este nevoie de o perioadă lungă pentru recalcularea pensiilor, având în vedere că este vorba despre câteva milioane de dosare.

“Despre o nouă lege a pensiilor, care este aproape finalizată practic ca și proiect, v-am spus mereu și vă spun în continuare: niciodată nu a fost vorba ca ea să fie prinsă cu prevedere bugetară în bugetul pe anul 2018 pentru că ar fi însemnat să fim nerealiști. Este nevoie de o perioadă lungă de recalculare a pensiilor și este vorba de câteva milioane de dosare. Este vorba de repararea nedreptăților. Decizia politică luată acum ceva timp a fost să finalizăm aceste legi care sunt necesare acum, și anume Legea bugetului de stat, split TVA și celelalte care țin de Legea salarizării, urmând ca imediat după ce ele vor fi depuse în Parlament să reîncepem discuțiile cu Ministerul Muncii sub coordonarea primului ministru despre legea pensiilor, urmând să luăm niște decizii importante pe când și pe ce perioadă vor fi alocate resursele financiare pentru a se repara aceste nedreptăți, pentru că nedreptățile despre care vorbim sunt diferențe între pensii pentru oameni care au avut aceleași condiții de muncă și aceeași perioadă de muncă și asta înseamnă bani și trebuie să luăm o decizie realistă, să nu vindem iluzii”, a afirmat Dragnea.

Întrebat dacă PSD a fost nerealist în campania electorală atunci când a propus niște termene, Liviu Dragnea a răspuns: “Nu, nu este vorba despre nerealism, este vorba de, dimpotrivă, de o abordare pragmatică. La vremea la care noi am discutat despre acest lucru, o spunem cu sinceritate, niciunul dintre noi nu știa, nu avea dimensiunea grozăviei din interiorul sistemului de pensii din România, absolut nimeni. Ne-a trebuit mult timp pentru a putea avea acces la toate informațiile. Din păcate, în România încă mai sunt zone în instituțiile publice unde informațiile trebuie să le scoți într-un mod destul de ciudat”.

Referindu-se la Pilonul II de pensii, Liviu Dragnea a afirmat că este un drept firesc al românilor să opteze în această privință.

“Despre Pilonul II de pensii și despre posibilitatea de a opta, noi ne menținem punctul de vedere pentru că eu cred că este un drept firesc al românilor să opteze, pentru că până acum nu au optat. Este bine să lămurim această confuzie. Românii au avut dreptul să opteze la care agent economic să meargă, nu să opteze dacă intră în Pilonul II sau Pilonul I”, a afirmat Dragnea.

AGERPRES/(A-autor: Roberto Stan, editor: Mihai Simionescu, editor online: Irina Giurgiu)

AGERPRES | SURSA 
https://www.agerpres.ro/politica/2017/10/18/liviu-dragnea-cresterea-punctului-de-pensie-nu-este-sub-semnul-intrebarii-18-06-42

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *