Liviu Dragnea, ultimul termen la Inalta Curte

Inalta Curte a stabilit pentru luni pledoariile finale in dosarul “Angajarilor fictive la DGASPC Teleorman”, caz in care liderul PSD, Liviu Dragnea, contesta condamnarea la 3 ani si 6 luni de inchisoare pentru instigare la abuz in serviciu.

La termenul de luni, in prima parte a procesului, magistratii trebuie sa puna in discutie daca sesizeaza Curtea Constitutionala cu doua exceptii ridicate de procurorul de sedinta.

– DNA arata ca Inalta Curte nu este obligata sa infiinteze completuri specializate, asa cum sustin avocatii lui Dragnea, care vor astfel sa reia judecarea procesului de la zero. De altfel, tot astazi, CCR urmeaza sa anunte decizia in cazul infiintarii acestor completuri specializate.

– A doua exceptie vizeaza modul de calcul al prescriptiei unor infractiuni, in contextul in care la acest termen urmeaza sa se puna in discutie si o solicitare de schimbare a incadrarii unor infractiuni, din forma simpla in forma continuata.

Solicitarile DNA: Cum explica DNA ridicarea exceptiilor de neconstitutionalitate care au dus la amanarea procesului lui Dragnea

Dupa discutiile privind aceste aspecte, sesizarea CCR si schimbarea incadrarilor, avocatii si procurorii ar trebuie sa puna concluziile finale. Urmeaza ultimul cuvant, acordat inculpatilor, iar procesul ar putea ramane in pronuntare.

Se schimba completul?

Procesul se judeca contra-timp, in contextul in care unul dintre judecatorii din acest dosar, Luciana Mera, se va pensiona incepand cu 1 iunie.

Completul de 5 judecatori de la Inalta Curte, “2 Penal”, care-l judeca pe Dragnea, este format din Rodica Aida Popa – fost vicepresedinte al Inaltei Curti, Lucia Tatiana Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera si Simona Enceanu.

In cazul in care procesul se amana, Luciana Mera va fi inlocuita cu un magistrat supleant. Probele importante din acest dosar ar trebui readministrate, potrivit procedurii, iar cazul practic va fi reluat.

Detalii despre acest caz: Procesul lui Dragnea se amana pana pe 20 mai, asa cum a vrut el. Filmul sedintei de judecata, in care a acuzat un dosar politic si a strigat ca e nevinovat (Foto&video)

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *