Lucian Şova, despre decizia BMW de a ocoli România: Am motive de frustrare

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, spune că infrastructura de transport lasă mult de dorit şi şi-a exprimat ”motivele de frustrare”, vorbind despre decizia BMW de a construi o fabrică în Ungaria. Constructorul german a optat pentru Debrecen în contextul lipsei infrastructurii din România.

”Sigur că am motive de frustrare din acest punct de vedere. Este practic expresia a ceea ce s-a întâmplat în ultimii 30 de ani în România, în dezvoltarea infrastructurii de transport, care – trebuie să recunoaştem – lasă mult de dorit. Pe de altă parte, oportunitatea comercială, la un moment dat, pe care un investitor o apreciază, ţine cont de infrastructura de transport şi nu numai”, a spus Şova, la Digi24.

Producătorul auto german BMW AG a anunţat zilele trecute că va investi peste un miliard de euro în construirea unei fabrici la Debrecen, în Ungaria, pentru a-şi extinde capacităţile de producţie în Europa, unde vinde 45% din vehiculele sale, potrivit MTI şi Reuters.

BMW a analizat mai multe oraşe europene în ultimele 14 luni pentru a stabili unde va fi noua sa fabrică.

În noua uzină vor fi fabricate maşini electrice şi convenţionale, capacitatea de producţie fiind de 150.000 de maşini pe an. Iniţial vor fi 1.000 de angajaţi dar numărul lor va putea creşte.


Etichete:

BMW
,
investitii
,
ministrul transporturilor
,
lucian sova
,
fabrica BMW ungaria

continuare… .

Sursa | Auto | Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *