Ludovic Orban, despre rezidenţiat: “Mi se pare că forma de examinare nu e absolut necesară”

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat că examenul de rezidenţiat va fi una din priorităţile Cabinetului său şi că se gândeşte la creşterea numărului de locuri scoase la concurs. El a adăugat că, în opinia sa, rezidenţiatul nu e o formă de examinare “absolut necesară”.

Organizarea examenului de rezidențiat pentru absolvenții de medicină s-a amânat cu două săptămâni, dar de fapt nu se știe când se va da, spune ministrul demis al Sănătății. 

În legătură cu amânarea acestui examen, Orban a spus că Guvernul demis “şi-a demonstrat incapacitatea” organizatorică: “Dacă nu vor fi în stare să îl organizeze, examenul de rezidenţiat va fi una din priorităţile guvernului nostru”.

Pe de altă parte, premierul desemnat a spus că ia în calcul o creştere a numărului de locuri scoase la concurs: “Mi se pare ciudat să scoţi la concurs locuri cu 466 mai puţine ca anul trecut, în condiţiile în care ştim că e nevoie de medici. Mă gândesc foarte serios, vom analiza cum funcţionează acest sistem în alte ţări europene, mi se pare că forma de examinare este una care nu e absolut necesară, pentru că cei care participă la acest examen de rezidenţiat sunt absolvenţi ai facultăţilor ded profil, au învăţat ani de zile ca să capete dreptul de a profesa această meserie nobilă şi, dacă nu iau rezidenţiatul după ce au dat examenele la finalul facultăţii, nu îşi pot profesa meseria”.

Redactare G.M.

Citeste continuarea acestui articol… .

Sursa/Digi24/Sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *