Ludovic Orban: Se vede tot mai limpede că românii au fost mințiți cu bună știință

Președintele PNL, Ludovic Orban, a criticat sâmbătă, la Iași, faptul că, în campania electorală, social-democrații au făcut promisiuni care acum nu pot fi îndeplinite, susținând că, “în mod deliberat, s-au promis lucruri ce nu pot fi realizate”.

ffb8c9c5-24e9-4ac5-b186-83f5678d1061

“Se vede tot mai limpede, și sper ca din ce în ce mai mulți români să înțeleagă că au fost mințiți cu bună știință, cu nerușinare, că în mod deliberat s-au promis lucruri ce nu pot fi realizate. Pe lângă campania noastră de atragere a clasei de mijloc, a antreprenorilor, mediului de afaceri, a oamenilor care au înclinație de a vota cu dreapta, vă rog să începeți să faceți o campanie către pensionari. Iată că pensionarii, care au fost principalii votanți ai actualului partid de guvernământ, au fost mințiți cu nerușinare. Cinicii ăștia care conduc azi România și-au bătut joc de părinții și bunicii noștri. Au promis că le cresc pensiile, le-au dat speranțe false, pentru ca acum să spună cu nonșalanță și nesimțire că nu se mai aplică Legea pensiilor de la 1 ianuarie 2018, că nu mai cresc pensiile așa cum fusese proiectat. Nu mai spun de alte și alte promisiuni”, a afirmat Ludovic Orban, la Forumul Administrației Publice Locale, organizat la Iași.

El a subliniat că profesioniștii din administrație trebuie recâștigați de PNL, după ce aceștia “au luat țeapă de la PSD”.

“Angajații din sectorul public, mai ales profesioniștii din administrație, oamenii care fac carieră în administrația publică trebuie recâștigați de partea noastră. S-au dus mulți dintre ei după promisiunile PSD și iată că și ei au luat țeapă. Li s-a promis creșterea salariilor cu 25 la sută și o să vadă creșterea netă de maxim 4%, iar ăștia 4% ca putere de cumpărare mult mai puțin decât reprezenta salariul din 2017, pentru că între timp a crescut rata inflației, a scăzut leul în raport cu euro, a crescut deficitul balanței comerciale care presează asupra cursului de schimb, iar asta duce la scumpirea cursului, afectează scumpirea creditelor, scumpirea creditelor duce la scumpirea tuturor produselor, prin scumpirea creditelor fiecare român are de plătit mai mult rata lunară. Până la urmă, puterea de cumpărare a populației va scădea. La fel și pentru pensionari”, a afirmat Orban.

Liderul liberalilor a explicat că atât pensiile cât și salariile celor care lucrează la stat vor crește doar atunci când economia este în creștere și există investiții reale.

“Trebuie să încercăm să îi convingem că au fost mințiți. Pensiile nu pot să crească decât dacă economia este în creștere, dacă mediul de afaceri se dezvoltă, dacă există investiții, dacă va crește productivitatea, dacă va crește competitivitatea economiei românești. La fel și în sectorul public. Nu poți să plătești salarii în sectorul public dacă nu ai o creștere sănătoasă, care să valseze cu adevărat pe toate motoarele de creștere ale unei economii sănătoase și mai ales pe o creștere în echilibru economic. Orice dezechilibru pe care îl creezi în economie, așa cum face PSD, îți generează o multiplicare a dezechilibrelor care în cele din urmă vor duce la regres în economie”, a conchis Orban. AGERPRES/(A — autor: Daniela Malache, editor: Andreea Rotaru)

AGERPRES | SURSA 
https://www.agerpres.ro/politica/2017/10/21/ludovic-orban-se-vede-tot-mai-limpede-ca-romanii-au-fost-mintiti-cu-buna-stiinta-16-50-56

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *