Lumea muzicii în doliu: s-a stins din viaţă legendara cântăreaţă Aretha Franklin

Aretha Franklin a murit la Detroit (SUA) după ce a fost spitalizată în “stare gravă”. Deşi a fost întotdeauna foarte discretă în ceea ce priveşte starea de sănătate, s-a aflat că legendara cântăreaţă a luptat mai mulţi ani cu diferitele probleme de sănătate, inclusiv cancer pancreatic, din cauza căruia, conform celor relatate de publicaţia Variety, a suferit o intervenţie chirurgicală în 2010, în 2016 – acelaşi an în care şi-a anulat toate concertele.

Un an mai târziu, şi-a anunţat retragerea de pe scenă, deşi, în ciuda despărţirii, a spus că nu s-ar opri complet şi că pregăteşte un nou album produs de Stevie Wonder.

Deşi cunoscută pentru melodiile ei soul şi fiind numită Regina muzicii Soul, cânta, de asemenea, jazz, blues, R&B, muzică gospel şi rock. Rolling Stone a clasat-o pe primul loc în topul „100 Greatest Singers of All Time”, iar în clasamentul „100 Greatest Artists of All Time” pe locul nouă. A câştigat 18 premii Grammy competitive şi două onorifice.

Potrivit publicaţiei Time, era una dintre cele mai influente femei ale secolului al XX-lea.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *