MAE: Atenționare de călătorie Bulgaria – precipitații masive în regiunea Burgas

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care doresc să călătorească în Republica  Bulgaria, în regiunea Burgas, că autoritățile municipalităților din Burgas și Kameno au declarat stare de urgență ca urmare a precipitațiilor masive căzute în ultimele 12 ore.

b7962597-b95e-4825-8a41-a4e592c85f81

Potrivit MAE, până în prezent nu au fost declarate ca fiind închise segmente ale drumurilor naționale care să facă parte din coridoarele europene rutiere, cu precizarea că pe autostrada Trakia, care face legătura între Burgas și Sofia, pe tronsonul de la km 325 la km 359, șoferii trebuie să circule cu atenție sporită din cauza aluviunilor depozitate pe banda de urgență.

Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie bulgar a emis coduri de atenționare pentru căderi masive de precipitații și vânt pentru următoarele 12 ore în regiunile bulgare Burgas, Yambol, Haskovo, Kardzhali, Dobrich, Varna, Pazardzhik, Smolyan, Targovishte, Stara Zagora, Plovdiv, Veliko Tarnovo, Gabrovo, Sliven, Shumen, Lovech, precizează MAE.

Informații despre starea actuală a drumurilor se pot obține de pe aplicația gratuită LIMA (deocamdată doar în limba bulgară) www.lima.api.bg, de pe pagina de internet a Agenției ‘Infrastructura Rutieră’— www.api.bg — și non-stop de la numărul de telefon 070013020. În cadrul Agenției menționate funcționează pe parcursul întregului an, în regim non-stop, Centrul Situațional, care colectează și sintetizează datele privind situația drumurilor republicane/publice.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia +35929712858 și +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Sofia: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet www.sofia.mae.ro și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația ‘Călătorește în siguranță’ (disponibilă gratuit în ‘App Store’ și ‘Google Play’), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

AGERPRES/(editor: Antonia Niță, editor online: Daniela Juncu)

Sursa Agerpres | Social
https://www.agerpres.ro/social/2017/10/25/mae-atentionare-de-calatorie-bulgaria-precipitatii-masive-in-regiunea-burgas-22-28-37

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *