Mahmoud Abbas consideră Ierusalimul ‘capitala eternă a Palestinei’

Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, a declarat miercuri că Ierusalimul este “capitala eternă a statului Palestina”, drept răspuns la anunțul făcut în aceeași zi de președintele american Donald Trump prin care a recunoscut Orașul Sfânt drept capitală a Israelului, informează Reuters.

af2c77b4-b22c-48a8-a67b-46d303a9922f

Într-un discurs înregistrat în ajun și difuzat la postul Palestine TV, Abbas a respins anunțul lui Trump care include o decizie de a muta ambasada SUA de la Tel Aviv, unde se află în prezent, la Ierusalim, demers care — în opinia lui Abbas — “echivalează cu abdicarea de către SUA de la rolul lor de mediator al păcii”.

“Aceste măsuri reprobabile constituie o subminare deliberată a tuturor eforturilor de pace și reprezintă o declarație conform căreia Statele Unite s-au retras din rolul pe care l-au jucat în ultimele decenii de sponsor al procesului de pace”, a spus Abbas, care a adăugat că decizia încurajează Israelul “să continue politica de ocupație, colonizare, apartheid și epurare etnică”.

“Prin această declarație, (Trump) a ales să încalce toate rezoluțiile și acordurile internaționale și bilaterale și să contrazică consensul internațional exprimat prin luările de poziții ale mai multor țări din întreaga lume”, a acuzat liderul palestinian.

Abbas a insistat că decizia lui Trump “nu va schimba realitatea orașului Ierusalim, nici nu va oferi legitimitate Israelului în această privință, deoarece este un oraș arab creștin și musulman, capitala eternă a Statului Palestina.

AGERPRES/(AS — autor: Gabriela Ionescu, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/externe/2017/12/06/mahmoud-abbas-considera-ierusalimul-capitala-eterna-a-palestinei–22-05-39

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *