MAI va coopera cu ONU pentru a proteja victimile formelor grave de abuz

MAI va coopera cu ONU pentru a proteja victimile formelor grave de abuz

Ministrul afacerilor interne, Ana Revenco, și secretarul de stat, Daniella Misail-Nichitin au avut astăzi, 11 mai, o întrevedere cu Reprezentantul Special al Secretarului General ONU pentru combaterea violenței sexuale în conflict, Pramila Patten.

În cadrul ședinței, au fost discutate oportunitățile de dezvoltare a cooperării pe segmentul prevenirii și combaterii violenței sexuale, traficului de persoane și a exploatării sexuale a femeilor și minorilor refugiați, precum și gestionarea multidimensională a fluxului de refugiați din Ucraina.

Ministrul afacerilor interne a vorbit despre necesitățile instituționale și asistența necesară în acest domeniu, prin suport tehnologic pentru elaborarea unui mecanism de raportare online pentru fetele care suferă de abuz sexual și exploatare online și digitalizarea proceselor de documentare a cazurilor de violență sexuală și altor infracțiuni. Aceste procese vor reduce timpul investigațiilor, vor oferi confidențialitate și servicii calitative cetățenilor.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/societate/mai-va-coopera-cu-onu-pentru-a-proteja-victimile-formelor-grave-de-abuz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *