Maia Sandu a comentat reținerea procurorului general

Maia Sandu a comentat reținerea procurorului general

Președintele Maia Sandu a venit cu o reacție pe rețelele de socializare după reținerea procuroului general, Alexandr Stoianoglo, și încuviințarea de către Consiliul Superior al Procurorilor a anchetării sale penale, notează Noi.md.

În mesajul său Maia Sandu a precizat că “oamenii cer dreptate”, iar “oricine a comis ilegalități trebuie să plătească, conform legii”.

“Așteptările cetățenilor Republicii Moldova sunt legitime: un trai mai bun într-o țară eliberată din strânsoarea clanurilor corupte. Oamenii cer dreptate. Instituțiile statului responsabile de lupta anticorupție trebuie să țină cont de aceste așteptări și să acționeze mereu în conformitate cu legea.

Decizia de ieri de analiză a sesizării care-l vizează pe Procurorul General aparține Consiliului Superior al Procurorilor, iar decizia de reținere a acestuia aparține procurorului desemnat de CSP.

Ca Președinte al țării îmi doresc ceea ce își doresc cetățenii: să fie respectată cu strictețe legea, să nu fie comise abuzuri, iar oricine a comis ilegalități să plătească, conform legilor în vigoare”, a declarat Maia Sandu.

Sursa/noi.md
Articol / https://noi.md/md/politica/maia-sandu-a-comentat-retinerea-procurorului-general

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *