Maia Sandu: „Ucraina protejează integritatea și independența R. Moldova”

Maia Sandu: „Ucraina protejează integritatea și independența R. Moldova”

Ucraina luptă de aproape șase luni pentru dreptul de a exista ca stat independent, în limitele granițelor sale recunoscute internațional, dar în același timp protejează integritatea teritorială și independența R. Moldova, a declarat președinta Maia Sandu în cadrul Forumului European Alpbach 2022 cu genericul „Noua Europă”, care are loc în Austria.

„Vreau să-mi exprim admirația pentru toți cetățenii ucraineni, pentru curajul lor, reziliența, puterea interioară pentru a continua această luptă pentru supraviețuire, justiție și libertate”, a afirmat șefa statului, transmite Noi.mdcu referire la ZdG.

Potrivit președintei Maia Sandu, Europa trebuie să fie puternică pentru a-și putea susține cetățenii, principiile și valorile pe care europenii le prețuiesc și pentru care cetățenii Ucrainei au ales să lupte.

Contracararea dezinformării, consolidarea securității energetice și tranziția mai rapidă spre energia reutilizabilă, lupta comună împotriva corupției și extinderea proiectului de pace al Uniunii Europene, sînt cîteva dintre sugestiile președintei pentru consolidarea Europei.

Totodată, potrivit Maiei Sandu, pentru a deveni mai rezilientă, Europa trebuie să-și consolideze securitatea energetică.

Potrivit președintei, R. Moldova nu este țara care să ofere lecții privind securitatea energetică, avînd în vedere că în ultimii 30 de ani „nu s-au făcut multe pentru a asigura independența energetică”.

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, participă luni, 22 august, la Forumul European Alpbach 2022 cu genericul „Noua Europă”.

Sursa/noi.md
Articol / https://noi.md/md/politica/maia-sandu-ucraina-protejeaza-integritatea-si-independenta-r-moldova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *