Manda: Comisia parlamentară pentru controlul activității SRI – deranjată de răspunsul primit de la SRI în cazul “Sufrageria”

Comisia parlamentară pentru controlul activității SRI este deranjată de răspunsul primit de la SRI în cazul “Sufrageria”, a declarat marți președintele comisiei, senatorul PSD Claudiu Manda, care a afirmat că membrii comisiei nu înțeleg de ce are caracter de informație clasificată.

7408e88f-f287-40db-842f-e3ddbe28173e

“Am discutat foarte clar cazul “Sufrageria”, am analizat răspunsul care ne-a venit de la SRI — cel de săptămâna trecută. Nu înțelegem de ce are caracterul de informație clasificată. Săptămâna trecută am făcut o adresă din nou către SRI să ne trimită un răspuns declasificat, pentru că vrem să-l punem la dispoziția comisiei de anchetă a alegerilor din 2009. Până în acest moment nu am primit. Motiv pentru care am hotărât să transmitem către Comisia de control a alegerilor prezidențiale din 2009 primul răspuns pe care l-am primit — un răspuns în care ne spune că SRI-ul că nici nu a fost la nuntă, nici n-a văzut mireasa, nici apă n-a băut, nici agheasmă, nu știe nimic, nu are de unde să știe ce au făcut cadrele de conducere ale SRI, în contextul în care bănuiesc că persoane din conducerea SRI nu se deplasează cu mașini personale, nu s-au deplasat la vreo petrecere. (..) Cred că este anormal ca SRI să nu știe ce fac ofițerii săi într-o zi sau într-o altă zi. Însă, dacă cei de la SRI au considerat ca acesta este răspunsul pe care să-l trimită, am considerat și noi că atâta putem să avem ca și răspunsuri de la ei. Suntem destul de deranjați de modul în care ne răspunde SRI”, a afirmat Claudiu Manda.

El a menționat că a analizat cele trei răspunsuri de la STS, ORNISS și SRI, primele două fiind documente cu caracter neclasificat, doar cel de la SRI fiind document clasificat.

AGERPRES/(A-autor: Cătălina Matei, editor: Mihai Simionescu)

AGERPRES | SURSA 
https://www.agerpres.ro/politica/2017/10/17/manda-comisia-parlamentara-pentru-controlul-activitatii-sri-deranjata-de-raspunsul-primit-de-la-sri-in-cazul-sufrageria–19-36-40

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *