Margot Wallstrom mărturisește ‘experiența’ unei hărțuiri sexuale ‘la cel mai înalt nivel politic’

Șefa diplomației suedeze, Margot Wallstrom, a dezvăluit miercuri că a ‘trăit experiența’ unui incident de hărțuire sexuală ‘la cel mai înalt nivel politic’, ea alăturându-se pe pagina de Facebook campaniei cu hashtag-ul #metoo, care încurajează femeile să depună mărturie despre astfel de cazuri, transmite AFP.

dd6a4448-984d-4660-950e-80ece0104ff1

Fără a confirma un incident survenit în timpul unei reuniuni cu lideri europeni și relatat de un jurnalist într-o carte de memorii, Margot Wallstrom afirmă că a fost victimă a hărțuirii sexuale chiar în exercițiul funcției sale.

‘Pot confirma ca așa ceva există la cel mai înalt nivel politic și că am trăit eu însămi o astfel de experiență’, a scris Margot Wallstrom pe Facebook, precizând totuși că nu vrea să vorbească ‘într-un mod prea personal’.

Margot Wallstrom a povestit în 2014, într-o carte de amintiri a jurnalistului suedez Jan Scherman, că, la unul dineurile la care a participat în compania unor lideri europeni, unul dintre vecinii săi de la masă a pipăit-o în mod intenționat.

‘Deodată, am simțit o mână pe coapsa mea. Vecinul meu de masă începuse să mă pipăie. Era cu totul ireal’, a relatat ea atunci.

Margot Wallstrom și-a mai amintit că i-a relatat întâmplarea președintelui de atunci al Comisiei Europene, José Manuel Barroso, care ‘a considerat că era cu totul inacceptabil’. ‘Nu știu dacă a vorbit despre asta cu persoana cu care eram la masă. Eram șocată de ce se întâmplase’, a adăugat ea.

Margot Wallstrom este responsabilă, în guvernul social-democrat al premierului Stefan Lofven, în special cu orchestrarea ‘diplomației feministe’ a țării scandinave, care vizează să țină cont de apărarea drepturilor și libertăților femeilor în relațiile Suediei cu cancelariile străine.

În numele acestui principiu, Margot Wallstrom a calificat Arabia Saudită drept o ‘dictatură’ care încalcă drepturile femeilor și reprimă bloggeri, afirmații care au declanșat represalii diplomatice din partea Riadului.

AGERPRES/(AS — autor: Irina Cristea, editor: Sorin Popescu, editor online: Anda Badea)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/externe/2017/10/18/margot-wallstrom-marturiseste-experienta-unei-hartuiri-sexuale-la-cel-mai-inalt-nivel-politic–19-07-35

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *