Maria Gheorghiu a lansat albumul ”Câmp de lavandă”, al zecelea din cariera sa muzicală

Maria Gheorghiu și-a lansat, miercuri seară, într-un club din Capitală, albumul ”Câmp de lavandă”, al zecelea din cariera sa muzicală, care cuprinde 11 cântece și două ”scrieri”.

01775c74-82b4-4e11-bd5e-e7f86b41126c

Evenimentul a început cu o ”poveste”, cea a ideii de la care a pornit realizarea acestui album și a întâmplărilor frumoase care au ajutat-o pe artistă să ducă la bun sfârșit acest demers muzical. La depănarea poveștii albumului au contribuit cu mărturisiri și impresii jurnaliști din presa scrisă, audio și video, artiști din zona folkului, toți prieteni ai Mariei Gheorghiu — Ducu Bertzi, Loreta Popa, Flavia Voinea, Mihai Cosmin Popescu și Clara Mărgineanu.

”’Câmp de lavandă” este o poveste de viață mai mult sau mai puțin imaginară, o poveste de iubire ținută până acum departe de ochii lumii. De ce un ‘Câmp de lavandă’? Pentru că m-am trezit într-o dimineață dintr-un vis în care iubirea, ca o adiere blândă, venise dintr-un colț de lume îndepărtat. Venise pe un ‘Curcubeu’ și se împlinise neașteptat într-un câmp violet””, a spus Maria Gheorghiu.

Într-un decor de culoarea lavandei, îmbrăcată într-o rochie de aceeași nuanță, Maria Gheorghiu a deschis concertul cu piesa care dă titlul albumului, acompaniată de claviaturistul Radu Grațianu, cel care a orchestrat mare parte dintre piesele de pe noul album, dar și de un vechi colaborator al artistei, Daniel Iancu.

Maria Gheorghiu a interpretat cele 11 melodii care alcătuiesc materialul discografic și a primit buchete de flori de la fani și prieteni.

Partea a doua a concertului a cuprins câteva momente muzicale realizate de Maria Gheorghiu cu colegi de breaslă — Daniel Iancu, Ștefan Orfescu, Daniel Făt—, melodii ale ei sau ale invitaților. Au fost și cântece ale Mariei Tănase iar în finalul concertului Maria Gheorghiu a interpretat din nou ”Câmp de lavandă”.

Fanii i-au pregătit un tort uriaș de culoarea lavandei, lansarea albumului ”Câmp de lavandă” fiind încheiată cu șampanie și tort, autografe și multe fotografii.

Muzica celor 11 melodii de pe noul album este semnată de Maria Gheorghiu și tot ea a scris și versurile pentru majoritatea cântecelor, pentru patru dintre ele versurile fiind scrise de George Țărnea, Paul Ionescu, Clara Mărgineanu, Loreta Popa. Orchestrațiile pieselor sunt semnate în mare parte de Radu Grațianu, cu care artista colaborează de peste șapte ani, dar și de Daniel Iancu, Ieronim Pogorilovski și Adrian Cristescu.

Pe album, produs de casa de discuri Global Content, se regăsesc și cântece cunoscute compuse de Maria Gheorghiu — unul dintre ele reorchestrat iar altele două care nu au apărut până acum pe vreun alt album — dar și cântece noi — ”Câmp de lavandă”, ”Poveste simplă”, ”Îngerii iubirii”, ”Curcubeu”, ”Fluturi”, ”În armonie”, ”Descântec de soare și de lună”, Punți înghețate”, ”Cum a fost”, ”Femeia lavandă”, ”Cum să trăiești frumos fără iubire”.

Pe lângă jurnaliști și prieteni, alături de Maria Gheorghiu au fost prezenți la lansare și colegi din lumea folkului sau rockului — Zoia Alecu, Ducu Bertzi, Daniel Iancu, Ștefan Orfescu, Daniel Făt, Teo Boar (Pacifica).

AGERPRES/(AS — autor: Marina Bădulescu, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/cultura/2017/10/19/maria-gheorghiu-a-lansat-albumul-camp-de-lavanda-al-zecelea-din-cariera-sa-muzicala-10-08-41

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *