Marian Cucșa, vicepreședinte ALDE: Dacă am exporta-o pe doamna Kovesi ar avea o foarte mare problemă cu corupția în Germania

Vicepreședintele comisiei pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii S.R.I., deputatul ALDE Marian Cucșa, a declarat în cadrul emisiunii „100 de minute” de la Antena 3 că reprezentanții comisiei au avut o serie de întrevederi pe parcursul săptămânii trecute cu reprezentanții comisiei de control a serviciilor de informații din Germania. Potrivit lui Marian Cucșa, în legislația din Germania e foarte clar delimitat ce înseamnă problema de siguranță națională și ce ține de alte structuri ale statului.

„În sensul modificării legislației pe securitate națională, comisia pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI a făcut deja demersuri. Săptămâna trecută ne-am deplasat la Berlin pentru a ne întâlni cu reprezentanții comisiei omoloage pentru a vedea cum se exercită controlul parlamentar asupra serviciilor de informații. Am observat că, în cazul Germaniei, e foarte clar delimitat ce înseamnă problema de siguranță națională și ce ține de alte structuri ale statului. Bineînțeles că membrii comisiei și celelalte persoane cu care ne-am mai întâlnit în Germania au fost foarte surprinși când au auzit că în România există protocoale secrete. Dacă ar fi să aplicăm legislația din Germania în România ar fi foarte bine. Nu știu de ce dl Klaus Iohannis nu ar dori acest lucru. Cu siguranță e necesară o modificare a legislației, pentru că trebuie delimitat și în România foarte clar ceea ce ține de legislația națională și ceea ce ține de competența celorlalte instituții ale statului”, a afirmat deputatul ALDE.

Marian Cucșa a adăugat că „în Germania nu se poate pune problema despre începerea urmăririi penale pe ce se începe în România. Nu mai vorbim de mandatele de siguranță națională, nu se acordă chiar așa ușor. Le-am spus că dacă am exporta-o pe doamna Kovesi ar avea o foarte mare problemă cu corupția în Germania”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *