Marius Iancu, despre împrumuturile cu dobândă zero, garantate de stat: O măsură asumată de PSD

Programul „Investeste in tine” oferă tinerilor, dar și persoanelor de până la 55 de ani, posibilitatea să studieze, să publice cărți, să aibă acces la tratamente medicale, să facă sport sau să renoveze locuința. „Este o măsură asumată de PSD si implementată acum de Guvern”, a precizat deputatul de Olt Marius Iancu.

Programul ”Investeşte în tine” poate fi folosit pentru activităţi de dezvoltare atât personală, cât şi profesională, adică pentru cursuri, taxe sau călătorii de studiu, abonamente la teatru, cinema, servicii medicale nedecontate de CNAS,  achiziţionare de calculatoare, laptop-uri, imprimante, softuri, plata chiriei, o parte din construcţia, achiziţia sau modernizarea unei locuinţe.

„Programul «Investeste in tine» oferă tinerilor, dar și persoanelor de până la 55 de ani, posibilitatea să studieze, să publice cărți, să aibă acces la tratamente medicale, să facă sport sau să renoveze locuința. Este o măsură asumată de PSD si implementată acum de Guvern, a declarat deputatul de Olt Marius Iancu.

Începând de luni, românii pot lua împrumuturi de până la 10.000 de euro, dacă sunt în sistemul de învăţământ sau urmează o formă de recalificare profesională. Categoria de vârstă care poate solicita împrumutul este cea cuprinsă între 16 şi 55 de ani.

Dobânda pentru acest credit este 0%, iar acesta poate fi rambursat în zece ani. Suma de bani este este garantată de stat în proporţie de 80%, iar perioada de graţie este de maxim 5 ani.

Tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani pot lua credite cu dobândă suportată de la bugetul de stat de până la 40.000 de lei, dacă sunt în sistemul de învăţământ sau urmează cursuri de specializare autorizate de Ministerul Educaţiei Naţionale. Persoanele având între 26 şi 55 de ani pot contracta suma de 35.000 de lei.

În cazul în care cel care apelează la acest instrument de creditare este angajat, poate solicita încă 20.000 de lei. Anii de studiu vor reprezenta perioada de graţie pentru acest tip de finanţare.

Citeste in continuare mai multe articole de la Sursa/Olt Alert

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *