Marius Pașcan (PMP) despre situația din MAI: O busculadă generată pe nepregătite

Situația din Ministerul Afacerilor Interne este “o busculadă generată pe nepregătite de PSD”, a declarat luni deputatul PMP Marius Pașcan.

7f38d23f-e612-405c-bc7e-9fe7fb618721

El a calificat dezbaterea din ședința de plen a Camerei Deputaților, prilejuită de prezența ministrului de Interne Carmen Dan, ca fiind “mai degrabă o mascaradă, fiindcă granițele acestei dezbateri au fost configurate tocmai de președintele PSD, Liviu Dragnea”.

“Este pur și simplu aberant să discutăm pe un segment al sistemului. Adică noi vorbim de pensionările și pensiile speciale din MAI, când această busculadă generată în sistem chiar de PSD, prin modificarea legii de cumul al pensiei cu salariu și, mai apoi, prin declarații împotriva acestei legi, promovate de PSD din partea dnei Olguța Vasilescu, care susținea că va crăpa sistemul — că nu mai este capabil să susțină pensiile speciale. Deci ajungem într-o situație în care vine și dă socoteală, doar pentru că așa a dorit dl Liviu Dragnea, doar MAI. Și aici este capcana, stimați colegi, pentru că beneficiază de pensii speciale deopotrivă cei care sunt magistrați, aviatori, diplomați, cei din serviciile secrete, evident și cei din MAI, Administrația Penitenciarelor și toate structurile de rigoare”, a afirmat Pașcan.

Potrivit acestuia, “problema este de fond”, pentru că, statistic, se cuantifică ceea ce înseamnă aceste plecări masive și intrările mai apoi, “cum pune în balanță absolut dezechilibrat ministrul de Interne”.

“Fiindcă una este să pierzi un specialist la 48 — 50 de ani și să spui că vine altul în loc — numeric sigur compensează, dar vine un tânăr de pe băncile școlii, facultății, nu are cum să compenseze experiența profesională în serviciu a unui profesionist. Problema este că mulți dintre cei plecați sunt în jur de 50 de ani, în plenitudinea forțelor intelectuale, cu experiență profesională bogată, cu multe cunoștințe și multe informații. Oare unde credeți că pleacă ei? Că se reangajează 18 în MAI? Asta ar fi o problemă? Nu, stimați colegi, aici suntem noi ipocriți, ei se întorc într-o formă sau alta și slujesc politicul, (…) se lipesc unde pot pentru că se plictisesc la 50 de ani cu pensii speciale care le-ar permite să trăiască bine mersi, dar nu te poți pregăti de anticamera morții la 50 de ani. Deci asta este problema de fond — această busculadă generată pe nepregătite, care nu apare în niciun program de guvernare și care i-a pus pe acești oameni în fața faptului împlinit. Și este deja la pritocire un proiect legislativ prin care se pun în discuție tocmai aceste pensii speciale și cum să fie modificate. Este inițiativa legislativă deja înaintată în Senatul României”, a susținut deputatul PMP.

AGERPRES/(A — autor: Cătălina Matei, editor: Andreea Rotaru, editor online: Irina Giurgiu)

AGERPRES | SURSA 
https://www.agerpres.ro/politica/2017/10/16/marius-pascan-pmp-despre-situatia-din-mai-o-busculada-generata-pe-nepregatite-18-46-00

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *