Masina care ar falimenta industria petrolului: 3.330 km cu 1 litru de combustibil (Video)

Castigatoarea din acest an a competitiei Shell European Eco-Marathon a fost masina Microjoule, care poate calatori in jurul lumii cu doar un plin de combustibil. Masina a fost construita de catre studentii de la La Joliverie College din Nantes, Franta.

Microjoule a invins alte 200 de echipe concurente, care au luat parte la evenimentul din aceasta saptamana, potrivit Daily Mail.

Eficienta consumului de combustibil se realizeaza printr-o rezistenta redusa a anvelopelor, a rezistentei aerului si un coeficient dinamic foarte mic.

Masina Microjoule este realizata din fibra de sticla, cantateste doar 35 de kilograme si ar putea acoperi distanta de 320 de kilometri dintre Londra si Manchester cu doar 20 de centi.

Astfel, masina ar putea calatori in jurul Pamantului, strabatand 40.000 de kilometri – distanta din jurul Ecuatorului – cu doar un plin de combustibil.

Dupa testarea efectuata pe pista, judecatorii evenimentului care s-a desfasurat la Rotterdam, Olanda, au calculat ca masina ar putea face 2.072 de mile (3.330 de kilometri) cu un singur litru de combustibil.

“Masina are un motor cu ardere interna si ruleaza cu ajutorul unui combustibil obisnuit”, a declarat unul dintre student, care a lucrat la proiectul Microjoule.