Masina electrica uluitoare ce poate schimba automobilele viitorului

Multe companii auto incearca sa gaseasca solutia cea mai buna pentru automobilele electrice ale viitorului. Un producator german a creat tehnologia care poate revolutiona acest sector al industriei auto.

Compania Quant va incepe in curand testele pe sosele cu un nou model de masina electrica ce imbina tehnologia inovatoare de tip “fuel cell” cu o baterie obisnuita, scrie Fox News.

Modelul Quant e-Sportlimousine a fost prezentat pentru prima data la Salonul Auto de la Geneva (Elvetia) in luna martie.

Tehnologia ce alimenteaza motorul se numeste “nano FLOWCELL”. Concret, un fluid de electroliti circula in jurul a doua celule montate una langa alta. Intre ele se gaseste o membrana care permite trecerea electronilor. Curentul electric generat de aceasta circulatie a electronilor poate fi folosit la alimentarea unei masini.

Aceasta atinge 100 km/h in doar 2,8 secunde, o performanta cu adevarat uimitoare pentru un automobil electric. Quant e-Sportlimousine poate atinge o viteza maxima cu adevarat uluitoare, de 350 km/h. Producatorul sustine ca ea are o autonomie de aproximativ 600 km.

Tehnologia este una evoluata, celulele incorporate de sistemul de alimentare fiind mai mici decat bateriile de pe masina electrica Tesla Model S, de exemplu. In plus, nicio substanta folosita nu e periculoasa pentru sanatatea pasagerilor.

Sursa 
http://www.ziare.com/auto/masini/masina-electrica-uluitoare-ce-poate-schimba-automobilele-viitorului-1311911

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *