Masina hibrid pregatita de Mercedes-Benz

Producatorii de masini de lux incearca sa se alinieze normelor privind emisiile poluante si fac tot posibilul pentru a construi masini care sa nu se mai bazeze pe consumul de combustibili fosili. Noul model hibrid pregatit de Mercedes-Benz este tocmai o asemenea masina.

Compania auto lucreaza in prezent la un model hibrid din Clasa C sedan.

Proiectul este intr-un stadiu destul de avansat, dupa cum a comunicat compania germana, scrie digitaltrends.com.

Motorul electric al acestei masini ofera o autonomie de doar 18 km, insa ea poate fi marita in special pentru masinile care vor ajunge pe piata din China.

Masura este necesara pentru a se respecta legislatia in domeniu impusa in aceasta tara, unde normele de poluare sunt din ce in ce mai severe. Hibridul la care lucreaza acum specialistii de la Mercedes-Benz este dotat cu un motor pe benzina de 2 litri ce poate produce 211 cai-putere, cel electric, legat de o baterie litiu-ion, fiind capabil sa produca 68 de cai-putere.

Acestea propulseaza rotile din spate cu ajutorul unei transmisii automate. In urmatorii ani se asteapta ca trenurile de rulare hibrid sa devina o parte tot mai importanta a liniei de productie Mercedes-Benz, conform informatiilor oferite de reprezentantul de varf al grupului german, Thomas Weber.

Sursa 
http://www.ziare.com/auto/masini-electrice/masina-hibrid-pregatita-de-mercedes-benz-1312212

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *