Meleșcanu a evidențiat importanța Parteneriatului Estic la întâlnirea cu președintele Parlamentului Republicii Lituania

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit marți pe președintele Parlamentului Republicii Lituania, Viktoras Pranckietis, aflat în țara noastră la invitația președintelui Senatului României, context în care a discutat cu acesta despre importanța Parteneriatului Estic.

a1ebe802-fa12-4064-bc3c-9f136650b3e4

Sursa foto: mae.ro

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, transmis AGERPRES, în cadrul întâlnirii au fost menționate “perspectivele de intensificare a schimburilor economice și investițiilor, favorizate de o creștere economică sustenabilă în ambele țări”.

Ministrul român a exprimat interesul pentru identificarea de noi oportunități de dezvoltare a colaborării dintre cele două țări și pentru diversificarea cooperării sectoriale. El a salutat, în acest context, inaugurarea, pe 3 octombrie, a Lectoratului de limbă, cultură și civilizație română din cadrul Universității Vilnius, primul de acest fel din Țările Baltice.

Interlocutorii au evidențiat importanța Parteneriatului Estic, a consolidării relațiilor de vecinătate și a formatelor de cooperare regională, precum București 9 și Inițiativa celor Trei Mări, ca factori de consolidare a cooperării la nivel UE. În context, arată MAE, șeful diplomației române a subliniat angajamentul țării noastre pentru o relație transatlantică solidă, precum și pentru o cooperare robustă pe linie de apărare.

AGERPRES/(AS — autor: Oana Ghiță, editor: Andreea Rotaru, editor online: Irina Giurgiu)

AGERPRES | SURSA 
https://www.agerpres.ro/politica/2017/10/17/melescanu-a-evidentiat-importanta-parteneriatului-estic-la-intalnirea-cu-presedintele-parlamentului-republicii-lituania-19-25-55

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *