Membrii ALDE Galați l-au ales pe Cristian Dima în funcția de președinte al filialei

Filiala județeană Galați a partidului Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) și-a desemnat sâmbătă, 24 martie, în cadrul Conferinței Teritoriale, noua conducere. La evenimentul organizat în municipiul Galați au participat 670 de delegaţi din toate localitățile județului Galați.
La Conferința Teritorială a ALDE Galați au participat președintele Consiliului Național al ALDE europarlamentarul Norica Nicolai, vicepreședintele ALDE deputatul Toma Petcu, parlamentarii Mihai Ruse, Ionuț Sibinescu, președintele ALDE Botoșani Liliana Mincă, președintele ALDE Vrancea Ionel Cel Mare, președintele ALDE Buzău Mihai Cristescu, președintele ALDE Vaslui Sorin Braniște și președintele ALDE Tulcea Radu Vasile – Romul.
În urma votului delegaților prezenți la evenimentul organizat de ALDE Galați, președinte al filialei gălățene a fost ales Cristian Dima.
Președintele Consiliului Național al ALDE, europarlamentarul Norica Nicolai, le-a spus delegaților prezenți la Conferința Teritorială ALDE Galați că „a fost o bucurie pentru mine să fiu astăzi aici, într-o filială puternică, într-o filială cu oameni deștepți. Pe foarte mulți vă cunosc, foarte mulți v-ați atașat acestui proiect politic. Dincolo de experimentele de Facebook, de Twitter pe care unii le încearcă și în România și care, după părerea mea, nu vor avea nicio semnificație, oricât s-ar strădui USR, oricât s-ar strădui și domnul președinte Iohannis, care este deranjat de atitudinea PNL-ului și încearcă vizibil să-l abandoneze, să-și creeze o formulă politică care să-l aducă din nou la putere pe acest tip de val, ei nu vor reuși. Nu vor reuși pentru că România și românii sunt oameni demni, sunt oameni de bun simț și mai ales – ceea ce s-a ignorat din păcate în acești 10 ani – românii sunt oameni inteligenți. De inteligența noastră și a dumneavoastră, de inteligența creatoare a României este nevoie și provocarea pentru ALDE și pentru noi toți este să susținem această inteligență, să o facem să triumfe, pentru că dacă vom reuși asta România o va duce mai bine”.
Eurodeputatul ALDE a mai spus că „istoria politică a acestor ani pe care am trăit-o cu toții a făcut ca România să regreseze, a făcut ca România să se teamă, a făcut din capitalul românesc o construcție marginală. ALDE a înțeles că lucrul acesta pune în pericol țara pentru că această creștere economică este uriașă în comparație cu ce se întâmplă în UE, este o creștere economică periculoasă. 52% din această creștere economică se datorează multinaționalelor. ALDE se va bate ca 52% din creșterea economică să se datoreze capitalului românesc și asta depinde de ceea ce facem fiecare dintre noi. Este foarte important să canalizăm energiile pozitive ale fiecăruia. Suntem un popor demn, un popor care gândește pozitiv, dar care, din păcate, de prea multe ori în istoria lui n-a fost lăsat să gândească pozitiv, n-a fost lăsat să construiască, pentru că în acești 10 ani am reușit să ne demolăm valorile, am reușit să-i marginalizăm și să-i înlăturăm pe cei care, venind dintr-o profesie și din conștiința și stabilitatea acestei profesii, au fost înlăturați și marginalizați”.
Președintele ALDE Galați Cristian Dima a declarat în cadrul alocuțiunii susținute că „în Galați, ca și în întreaga România, politicile liberale reprezintă o oportunitate pentru dezvoltarea comunității. Galațiul are evoie să fie spartă bariera dintre instituțiile județene și locale, în primul rând față de cetățeni”. Liderul filialei gălățene a afirmat că „proiectul nostru politic întruchipat de Alianța Liberalilor și Democraților are drept obiectiv tocmai reprezentarea într-un mod onorabil a valorilor și principiilor liberalismului pe scena politică din România. Pentru noi, este important ca valorile liberale să-și regăsească ecoul în România, ele fiind parte ale unor proiecte politice esențiale de-a lungul istoriei statului român”.
Cristian Dima a subliniat că ALDE nu este „un partid care să fugă de responsabilitate, ci un partid serios, pregătit să câștige în alegeri cu proiecte în beneficiul cetățenilor. Obiectivul nostru este clar: acela de a fi al doilea partid în județul Galați”.
Vicepreședintele ALDE, deputatul Toma Petcu, a subliniat, în cadrul intervenției sale, că: „Am avut ocazia să văd care este diferența dintre ALDE și PNL. Este una colosală. Este una colosală care pleacă și de sus în jos, dar și de jos în sus. Dar diferența mare este la nivelul conducerii și, în primul rând, aș vorbi de cei doi președinți. Primul, domnul Călin Popescu – Tăriceanu, președintele Senatului. Puteți să faceți și dumneavoastră o simplă comparație cu Ludovic Orban, un om care își dorește atât de mult să fie președinte într-un partid care pe zi ce trece începe să nu mai reprezinte în niciun fel poporul de dreapta, oamenii de dreapta, idealurile de dreapta, care din punctul meu de vedere și cred că se va întampla și la Galați, îl auzeam pe Cristi propunându-și un scor de 20%, mă bucură să aud acest lucru, și mi-aș dori să se îndeplinească acest lucru”.
Deputatul ALDE a adăugat că își dorește ca „ALDE să fie prima forță de dreapta nu doar la Galați, ci în toată țara”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *