Mercedes are o mașină electrică spectaculoasă ca să concureze cu Tesla

Mercedes-Benz a anunțat că va produce o întreagă gamă de mașini electrice. Acum a dezvăluit și câteva detalii despre primul model care va concura cu Tesla S.

Dieter Zetsche, CEO-ul companiei, vrea să devină un competitor serios pentru Tesla când vine vorba de vehiculele electrice, dar, momentan, ne dă impresia că vrea să ofere cantitate înainte de toate. După ce a dezvăluit că vrea să fie produsă o întreagă clasă de mașini electrice, EQ S, Zetsche a găsit deja și modelul de care ar trebui să se ferească cei de la Tesla.

Mercedes își propune ca primul model complet electric să fie o versiune din Clasa S, sedan (modelele acelea mari, cu aspect de limuzină care îți atrag mereu atenția). „Dacă vă întrebați ce tehnologie veți vedea pe automobilul basic al viitorului, uitați-vă la ce oferă actuala Clasă S”, ne îndeamnă CEO-ul Mercedes.

Mașinile electrice nu sunt deloc o inovație a momentului, dar pentru Mercedes-Benz este ceva nou și are planuri ambițioase pentru a produce o întreagă linie comercială de vehicule complet electrice. Nu vorbim de mașini hibrid, care funcționează și pe sistem cu combustie, și pe unul electric. Mercedes vrea să fie lider de piața mașinilor complet electrice și are avantajul renumelui și al luxului pe care l-a oferit de-a lungul timpului.

Este și o schimbare radicală în ceea ce privește planurile de viitor ale companiei. În septembrie anul trecut, reprezentanții Daimler, considerat „părintele” Mercedes, au avut o atitudine foarte ostilă față de mașinile electrice. Acum, vedem că gigantul auto vrea să scoată versiuni electrice pentru toate modelele actuale până în 2022. Și e un timp mai scurt decât ai crede.

Gândește-te că în doar patru ani de acum încolo, Mercedes ar trebui să lanseze pe piață cel puțin 50 de vehicule electrice. Dar, sigur, poate să mai și „fenteze” puțin piața și să producă și acele mașini hibrid.

Nu înseamnă că nu va avea în cale și câteva piedici. Orice afacere întâlnește riscuri și obstacole. Cele mai mari piețe de desfacere a Mercedes, China și Statele Unite ale Americii, s-au confruntat cu politici economice schimbătoare și alte probleme financiare. În plus, Mercedes trebuie să facă față și costurilor imense pentru producerea sistemelor electrice și bateriilor necesare viitoarelor mașini.

Sursa | Play Tech

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *