Mesajul lui Florin Iordache către cei care au ieșit în Piață: „Protestăm de dragul de a protesta? Ar trebui să citească legile. Există și varianta redefinirii abuzului în serviciu fără prag”

Deputatul Florin Iordache, președintele comisiei parlamentare responsabile cu legile Justiției, a confirmat că abuzul în serviciu ar putea fi redefinit în Parlament. Iordache a declarat că, în acest moment, sunt la comisia pe care o conduce 16 propuneri în ceea ce privește pragul pentru abuzul în serviciu, de la 19.000 de lei, suma „modică”, avansată de el săptămâna trecută, până la 100.000-200.000 de lei. 

„O decizie va fi luată în comisie, nu exclud că există varianta redefinii abuzului în serviciu fără prag”, a declarat Iordache într-un interviu pentru Digi24. Săptămâna trecută, Digi24 scria că parlamentarii uterii iau discuție și redefinirea abuzului în serviciu, astfel încât acesta să poată fi incriminat doar dacă presupune dare sau luare de mită.

Întrebat despre protestele de duminică seară, fostul ministru al Justiției din vremea OUG 13 a susținut că legile sunt în concordanță cu ce susține strada. „Legile se fac în Parlament. Doar să preotestăm de dragul de a protesta fără să ne uităm la legi. Legile sunt în concordanță cu ceea ce cere strada”, a spus Iordache. „Celor care critică legile aflate în Parlament le transmit că ar trebui să citească legile. Inspecția Judiciară din subordinea Ministerului Justiției am eliminat, e autonomă. Președintele României să fie cel care poate respinge o dată atât numirile cât și revocările”, a declarat Iordache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *