Michael Caine încearcă să explice finalul ciudat din Inception

Au trecut aproape 10 ani de zile de când filmul regizat de Christopher Nolan Inception a debutat în cinematografe și dezbaterile legate de finalul filmului încă mai există. Michael Caine vine acum și încheie disputa.

Filmul Inception a impreionat multă lume prin efectele vizuale, dar și prin povestea întortocheată, inclusiv finalul ambiguu despre care încă se mai vorbește și acum. Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) chiar a ajuns înapoi la copiii lui sau a rămas în vis, captiv într-o lume imaginară?

Răspunsul la acestă întrebare trebuia să fie dat de învârtirea unui titrez. Dacă acesta se învârtea la nesfâșit atunci înseamna că e în vis, dacă mișcarea acestuia se oprea atunci era realitatea.

Christopher Nolan nu ne-a dat un răspuns concret, alegând să încheie filmul cu un cadru în care titirezul se învârtea. Fanii au dezbătut intens dacă Cobb a ajuns în realitate sau nu. „Atunci când am primit scenariul de la Inception am fost puțin încurcat și  i-am spus (Christopher Nolan – n.r.) că nu înțeleg care este realitatea și care este visul. El mi-a spus simplu că «dacă ești într-o scenă atunci este realitatea»”, a spus Michael Caine care l-a interpretat pe tatăl lui Cobb.

Așadar, actorul sugerează că coșmarul lui Dom Cobb s-a terminat și că a revenit la realitate, la familia lui. Totuși, spusele lui Nolan către Caine ar putea fi interpretate și altfel. Poate regizorul l-a luat peste picior pe actor și a spus că este realitate când el joacă o scenă, referindu-se la realitatea filmării unui film, nu neapărat la acțiunea acestuia.

Nu este chiar răspunsul pe care-l doream, dar eu cred că Dom Cobb a reușit să iasă din vis deoarece, în ultima scenă se poate vedea cum titrezul începe să-și piardă din putere și să se oprească pe masă înainte ca acel cadru să se încheie.

Sursa | Play Tech

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *