Mihai Fifor: Vor fi achiziționate elicoptere de la Airbus, dar vor fi produse la Brașov

România va achiziționa elicoptere modelul H 215 de la compania Airbus, însă vor fi produse la Brașov, și vor intra în dotarea Ministerului Apărării Naționale și a Ministerului Afacerilor Interne, a anunțat, miercuri, ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, după ceremonia militară care a avut loc în Parcul Carol cu ocazia Zilei Armatei Române.

1f1a7df1-98f1-48fe-87b9-903e13ee7a25

“Am avut o întâlnire luni, la sediul Guvernului, alături de premierul Mihai Tudose, cu reprezentanții companiei Airbus. La această întâlnire a participat și ministrul Economiei, domnul Gheorghe Șimon. Este o discuție mai veche pe parteneriatul pe care România îl are cu Airbus prin IAR Brașov. Într-adevăr, vor fi achiziționate, în perioada următoare, un număr de elicoptere care vor intra atât în dotarea Armatei Române, cât și în dotarea Ministerului Afacerilor Interne. Noi ne dorim ca, în aceeași paradigmă, companiile partenere să investească în industria de apărare românească, nu doar să vândă echipamente în România. Or, cred că acest parteneriat, de mai bine de 40 de ani, pe care România îl are cu compania Airbus acum se concretizează și prin achiziția aceasta de elicoptere, dar elicoptere care vor fi produse pe linia de la Brașov”, a precizat Fifor.

Întrebat când s-ar putea da comanda, ministrul Apărării a spus că partea română o să facă prima parte a contractării anul acesta.

“Dar aceste elicoptere se vor produce pe linia de la Brașov, linie care intră în producție anul viitor, după câte am eu informații. Este vorba de modelul H 215”, a menționat Fifor.

AGERPRES/(A — autor — Sorin Peneș, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)

AGERPRES | SURSA 
https://www.agerpres.ro/politica/2017/10/25/mihai-fifor-vor-fi-achizitionate-elicoptere-de-la-airbus-dar-vor-fi-produse-la-brasov-17-36-44

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *