Mii de maltezi au manifestat pentru dreptate după asasinatul jurnalistei Daphne Caruana Galizia

Mii de maltezi au participat duminică la o manifestație în Valletta, cerând dreptate după asasinatul cu bombă de lunea trecută, căruia i-a căzut victimă jurnalista Daphne Caruana Galizia, relatează Reuters.

b5b5ac51-fd90-4796-b4a0-2a3b4cfa4672

Demonstrația a fost organizată de mai multe organizații neguvernamentale. Unii participanți purtau pancarte cu ultimele cuvinte scrise de Galizia, care a dezvăluit corupția din guvernul condus de Joseph Muscat: “Acum sunt escroci peste tot. Situația este disperată”. Printre manifestanți s-a aflat și președinta Maltei, Marie-Louise Coleiro Preca, alături de soțul ei. Oamenii au depus flori la un monument dedicat luptei antiotomane, transformat ad-hoc în memorial pentru ziarista ucisă.

Christophe Deloire, secretar general al organizației Reporteri Fără Frontiere, s-a adresat mulțimii: “Țineți minte, ne-am adunat acum aproape trei ani la Paris, după asasinatele de la Charlie Hebdo. Astăzi ne-am adunat la Valletta pentru Daphne, și cu toții putem spune ‘Eu sunt Daphne’ “.

Michael Briguglio, liderul Rețelei Societății Civile, a declarat că șeful poliției malteze și procurorul general al Maltei ar trebui demiși fiindcă nu au acționat după dezvăluirile din așa-numitele ‘Panama Papers’, care au costat-o viața pe ziarista în vârstă de 53 de ani. Galizia a scris în aprilie că soția premierului este beneficiarul unei companii înregistrate în Panama care a încasat un milion de dolari din Azerbaidjan. Muscat și soția sa au respins toate acuzațiile, iar ancheta asupra firmei este în curs de desfășurare.

Guvernul maltez a anunțat duminică o recompensă de un milion de euro pentru orice informații despre cei aflați în spatele asasinatului ziaristei și au promis protecție oricui aduce astfel de informații.

AGERPRES/(AS — editor: Marius Hosu, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/externe/2017/10/22/mii-de-maltezi-au-manifestat-pentru-dreptate-dupa-asasinatul-jurnalistei-daphne-caruana-galizia-21-06-36

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *